(Son aldığınız brüt ücret) x (Tamamladığınız yıl) = kıdem tazminatı. Bundan damga vergisi kesilir. İstifa ederseniz kıdem tazminatınızı vermezler. Notere gidip haklı fesih yapmalısınız. Yıllık izin kullandırmamak mobbing olarak değerlendirilebilir. Bu hakkınızdır ve kullanmalısınız. Bunun yanında maaşların ödemelerinde düzensizlik, fazla mesailerin ödenmemesi vb. destekleyici durumlar varsa haklı fesih nedenlerine ekleyebilirsiniz. En azından dava açma hakkınız olur. İzin taleplerinizin reddedildiğine dair mail veya ekran görüntülerini alın.
İstifa dilekçesi vermeden mi notere gitmek gerekiyor? İnsan kaynakları portalı, mailler ve whatsapp ekran görüntülerini delil olarak saklıyorum. Ek olarak görev tanımımın dışında işler yapıyorum yeni mezun mühendislere eğitim vermek benim görev alanım değilken bana eğitim verdirip izinli günlerde telefonumun ulaşılabilir olmasını istiyorlar aynı şekilde bunlarında kayıtları ve mail planlamaları mevcut. Yeni firmaya 15.04.2024 tarihinde başlayacağım noter işlemleri sizce uzun sürer mi