Sanalla vakit kaybetmeni önermem. Sanalda kazananların sayısı deneyenlerin sayısından çok daha az. Sürekliliğin düşük olması, bağımlılıklar (örn adsense, google arama sonuçları...) ve uzmanlık istemesi nedeniyle sanal alem aylık giderleri derhal karşılayacak bir alan değil. Burada parayı bulan çoğu kişi uzun çalışmalar ve bedeller ödeyerek parayı buluyor. Üstelik bedel ödeyip zaman harcayan ve bir şey elde edemeyen sayısı edenlerden çok daha fazla. Entry level beni idare eder büyük giderlerim yok, çok zamanım, sabrım ve azmim var dersen sanalda başlanabilir.
Üreticiden son tüketiciye kuru bakliyat ticareti veya açık raf ömrü 1 ayı geçen herhangi bir yiyecek tüketim maddesi gibi derhal ve daha kalıcı kazanç sağlayabilecek ticaretler daha uygun görünüyor. Hizmet sektörü de (örn. eğitim) sanaldaki gibi bazı zorluklara sahip. Bu nedenle mal ticareti iyi fikir olabilir. Sorunun ticari tarafındaki fikrim böyle... Başarılar.
Sanalda geçti artık hocam adsense website vs 10 sene önce güzel ekmek yediriyordu ama çok ara verdm