Coşkun Çetin adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bu durumun farkındayız. Fakat R10 çok zor bir yer..

Olumsuz Ticaret puanı verirseniz iade yapmazlar
Olumsuz ticaret puanı verirseniz mağduriyeti gidermezler

Şu an mağduriyetler gideriliyor ve iade yapılıyorsa bu puanları sildirmek için yapıyolar. Biz ticaret puanını SOPA niyetine kullanıyoruz

Peki ticatet puanlarını asla silmezsek ne olur?

İadeler yapılmaz, mağduriyetler giderilmez, çok kötü olursa profilleri hemen teyze çocuğu, hala çocuğu, arkadaş, akraba üzerine yeni profil açıp tekrardan Kurumsal üyelik alıp ticarete devam ederler aslında bu bize yarar..

Geri bildirim konusu ise noksan kalıyor. Haklı olduğunuz konu burası. Bunun için @FastPHP; ‘den geçen günlerde forumda yazıp etiketleyerek ekstra yeni geri bildirim sistemi kodlamasını rica ettik.

Bu sistemde alınan hizmet ile alakalı;

Teslimat zamanında yapıldı mı
Ürün ya da Hizmetten memnun kalındı mı
Satış öncesi ve sonrası iletişim güzel miydi vb.

kriterler konusunda puanlama ve argo, hakaret, küfür olmadan KVKK kapsamında denetlenmek üzere kısa yorum bırakabileceksiniz. Bu yorum ve puanlama farklı bir kriter olup tavsiye niteliği taşıyacak ve bu yorumu yazan kullanıcı isterse bunu sadece kendisi kaldirabilecek. Moderator dahi silemeyecek!

Örnegin; memnun kalmadım hizmeti/urunu eksik teslim etti, zamanında bitirmedi, sorun çıktı vb.
Umarım bir düzenleme gelir. Çünkü r10 büyük bir yer ve her gün yeni kişiler aramıza katılıyor. Bu kişiler anlık premium olabiliyor, bu kişiler anlık bir üyeden hizmet satın almaya karar verebiliyor. Durum bu olunca hiç birşeyden habersiz kişiler premium üyenin ne bir -trade puanını, ne bir şikayet konusunu nede konusunda kötü bir yorum görmediği için yeni üye veya habersiz üye premium üyeliğin verdiği güvenle beraber hizmeti sorgusuz sualsiz alıyor.

Herkesi memnun edemezsiniz elbet mağduriyetler yaşanacaktır forumda farkındayım fakat sorunun modların önüne çok katı kurallar getirerek hiç inisiyatif alamamasına yoruyorum. Konuya bakan mod benimle iletişime geçseydi veya konu sahibi "bunu mesajı kaldırın" dediğinde ilgili mod "bu kişiyle ticaret yaptın mı?, Böyle bir şey yaşandı mı?" diye konu sahibine yazıp insiyatif alabilirdi.

Abi işin zor bu forumu yönetmenin ne kadar zor olabileceğinin farkındayım ama burada bir adaletsizlik sezdiğim için bu konuyu açma gereği duydum. Bazı yerlerde modlar vicdanının sesini dinlemeli ve yaptıklarının ileride bazı kullanıcılara maddi veya manevi kayıplar yaşatabileceğinin farkında olarak hareket etmeli diye düşünüyorum.