Aynı yollardan geçmiş bir anne olarak önce size güzel haberi vereyim, 4. aydan itibaren uyumaya başlayacaktır.
Biz de sub simplex ve 1 aylıkken kullanmaya başladığımız bio gaila ile gaz sorununu çözdük. Bunlar bitkisel ilaçlar. Anason yağı da çözüm olabilir belki ama dozunu bilmiyorsunuz, dozu çalışılmış ilaçlar kullanmaktan korkmayın
Kolik bebek teşhisi bize konuldu ancak ben bu "kolik bebek" tabirine hiç ama hiç inanmıyorum. İnanmadığım için birkaç farklı doktora gittik ve sorunun burun eti olduğunu öğrendik. Sizin çocuğunuzun da burnu tıkanıyor olabilir, ev çok sıcak veya soğuk olabilir, buhar makinesi kullanıyorsanız o rahatsız ediyor olabilir, mamada bir madde rahatsız ediyor olabilir, hiç bilmediğiniz ve ummayacağınız bir şeye alerjisi olabilir, aşılardaki bir maddeye duyarlı olabilir, pek çok neden olabilir. Yani bana göre bir neden muhakkak vardır, sadece bu nedeni bulmak bazen imkansız. Bu nedenle geçici çözümler bulup yavrumuzun güçlenmesini bekliyoruz.
O şu anda çok hassas ve çok küçük.
Beyaz gürültü tarzı çocuğa anne rahmindeki huzuru hatırlatacak uygulamalara da karşıyım. İlk 1 yılında bebeklerin yanlışlıkla nefes almayı bırakması riski var (anne karnında nefes almadıkları için bu tip ortamlarda bu eğilimin ortaya çıkması). Beyaz gürültü hakkında linkteki yazıyı okuyabilirsiniz.
Eşinizle nöbetleşe kucağınızda uyutun, varsa arabayla gezdirin, kafasını muhakkak yukarıda tutun, burun tıkanıklığı veya reflü riskini de bertaraf edecektir.
Aklıma gelenler bunlar. Sormak istediğiniz şeyler varsa bana mesajla yazabilirsiniz