hocam ben muhafazakar bir insanım ancak insanların içki içmesi beni bizi sizi kimseyi ilgilendirmez.
2. si dernek kurmak belli bir amaç için bir araya gelenlerin yer aldığı bir resmi topluluktur. Burdaki amaç devletin her türlü faliyeti resmi çizmi altına almasıdır.
Misal ben içki sevenler derneği diye bir dernek kurabilir, bir yer kiralayabilir dernek üyeleriyle bu kiraladığım yerde buluşabilir ve içki içebilirim. Bunada gerek resmi gerek gayri resmi kimse karışamaz. Ayrıca derneklere tanınan yani stk lara tanınan her türlü haktan da yararlanırım.
Hocam meseleyi anlayamadınız. Bir dükkan kiralıyorsunuz. Şu zamanda birçok işletme iflas ediyor kapanıyor. Bu dükkanın parasını çıkarmanıoz gerekiyor. Sabancı koç gibi zenginseniz sorun değil. Bir dernekseniz çok ciddi bir kitleniz olması gerekiyor ki, daha en başından kira vd masrafları çıkarın.
Küçük bir kasabada az sayıda üyesi olan bir dernek... Ben dükkan kiarlıyoram önce para kazanmaya baakrım işletmeye bakarım. Eğer kiraladığım yerde normal cafe bar açmak yerine dernek kuruyorsam bunda ÖZEL DURUMLAR ararım. Ki bu ülkede özel durumlar herkesçe malum şeyler.