Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
hocam Kripto para eğer BTC Türk BinanceTR Paribu gibi bir borsa ise sıkıntı. Birisi bana kriptodan 200 lira göndermişti adam dolandırıcıymış. İfadeye gittim bu kişi sana neden para gönderdi gibisinden. Fatura vs gösterdim sorun olacağını düşünmüyorum avukatım da aynı şeyi söyledi.
Hocam işin cezai boyutu olur zaten devlet yeni düzenlemeler çıkarıyor. Benim arkadaşımda çine para gönderirken bir aracıya kripto gönderdi o çinde ödemesini yaptı. Aracı kara para aklıyormuş, arkadaş durmadan ifade verdi. Cezai boyutu farklı ama iadesi mümkün değil anlatmak istediğim oydu.
Sizin konunuza gelince meblağ az olduğu için belki bir şey olmaz ama devlet yönetmelik çıkardı. " 16.04.2021 tarihli ve 31456 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Ödemelerde Kripto Varlıkların Kullanılmamasına Dair Yönetmelik " uyarınca kripto paraların ticarette kullanılması yasaklandı. Yani normal şartlarda fatura kestim vs gibi bir savunma bile kurtarmayabilirdi ama mesela bende forumda 3-4 yıl evvel 2000 tl gibi bir rakam dolandırıldım. Şikayetçi oldum savcı 2 sene sonra anca inceledi sonra bütün delliller olmasına rağmen takipsizlik vereceğini söyledi. Sebebi de dolandıran şahıs o tarihte 19 yaşında bir üniversite öğrencisiydi. Savcı dedi ki"nitelikli dolandırıcılıktan ceza iddianame açsam ceza alması muhtemel ama ceza alsa ömrü boyunca karşısına çıkacak memur falan olamayacak. Bir hata yapmış meblağ düşük boşverin". Takipsizlik verdiği için hiç bir şey yapamadım. Bu arada nitelikli dolandırıcılıktan ceza alsaydı da ben paramı geri alamayacaktım. Yani cezai boyut farklı, bedeli geri alma boyutu farklı.