Salihcanbolat adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
hocam Biraz empati kurun adam o kadar umut etti hayal kurdu sonra satıştan vazgeçtiniz. Paranın %50 fazlasını atacağım deseydiniz en başta belki de kabul ederdi.
ZINKKK adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Geçebilirsin tabi ama kapora aldıktan sonra vazgeçmek çok etik değil.
İşin vicdanı boyutunda kişiye emsal bir araç bulmasını isteyip arada fark varsa onu karşılamanız gerekir, tabi eğer söylemleri gerçekse bunu ispatlamasını isteyebilirsiniz.
Vicdan ile çok işim yok diyorsanız eninde sonunda iban atacaktır, gönderip iadesini sonlandırırsınız.
wieRunjA adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam kapora gönderilmişse araç alıcınındır.
O duruma gelmişseniz o adamda kendini ona göre ayarlamıştır.
Düşünsene kapora ne için var?
Tamam bunun yasal bi hükmü yok ama araç alırken millet herşeyini satıp alıyor.
Amcamız kimse %100 haklı imkanınız var isede adama aracı satın. Kapora olmasaydı arada siz haklıydınız.
Siz karşı tarafta olsaydınız altınızı bozdurup aracı alacağım hevesiyle iptal edilseydi ne olurdu şimdi o adam altını zararına bozdurdu almak istese alabilecek mi?
T_PLaMeN_R adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bu işlerde kapora aldıysan konu bitmiştir ama yasal olarak birşey çıkmaz 1500 TL verin konu kapanır
altından ettiği zararı karşılayacakmısınız hocam? alış satış farkını ödeyin helallik alın ozaman. Bunun öteki dünyasıda var biraz vicdan meselesi bu durum.
BienMedya adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
aynı olayı ben yaşadım arabaya kapora attım cuma günü adam pazartesi sabah 9 da vazgecti oysaki 20-30 bin tl yi geçik zararım vardı hoş degil kapora almadan önce karar vermen gerekir yapıgınız yanlış
myildirim43 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bence de alıcı haklı hocam, sonuçta kapora göndermek araba benim anlamına gelir. Vazgeçmeniz hoş olmamış, kaldi ki adam size krediyle veya altınla alacağını neden söylesin ki sizi ne ilgilendirir yani 😁
He alici açısından da mağduru oynamaya gerek yok, parasını hazırlamışsa ayni bantlarda benzer veya daha iyi bir araç bile bulabilir. Şuan piyasada araç bol hele ki hazır paraysa ciddi pazarlık da edebilir
Wacco adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
hocam adam size onu söylemek zorunda değilki. Altın bozdurup yada kredi çekip alacağım diyecek diye bişey yok aynı şey arkadaşımın başına geldi altından yaptığı zararıda aldı karşı taraftan.
WebToPay adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bu işlerde caymadan önce iyi dusunmek gerek.Bugunun sartlarin da sahis 100k 1 aylik nakit avans cekse bile 7-8k faiz öder.
beratomermutlu adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Aynısı benimde başıma geldi standart yalanlar ya başka bişey değil
Tolga067 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam kapora alacak kadar anlaştıysanız karşı taraf kaporayı attıysa o mal alıcının sayılır neticede kapora atmadan vazgeçmeniz gerekir yukarda hocamın yazdıgı gibi gerçekten altın bozum işlemi varsa zararının bir kısmını olsa da vicdanen karsılamalısınız diye düşünüyorum
Gutenberg adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yaptığınızın doğru olmadığını bilip, sosyal onay bekliyorsunuz. Çok tatlış bir konu olmuş.
BozR adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yaptığınız şey etik değil böyle durumla alım satım yaptığım için çok karşılaştım..
Bizde söz namusta sizde ne değil bilmem derdim

Empati diyorum sadece
KOCABAL adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Satmaktan vazgeçebilirsin, gayet doğal. Altından zarar etmesi seni ilgilendirmez. Aracın fiyatı artsa sana farkını mı verecekti sanki.
yalan düşünüyorsanız altını bozdurduğu dükkana ait ıslak yazı isteyin kartın arkasına ve kuyumcuyla iletişime geçin hocam. Devir altın devri neden bozmasın? Yalansa onun günahı birazda öteki dünya için yaşayalım.
toptravelturkey adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
bence de bu teklifle gidin hocam, kanıtlarsa farkı mecbur kapatmak zorunda kalacaksınız
mehmetemin72 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bence kendinize şunu sorun. Eğer adam vazgeçseydi kaporaya çökermiydim. Cevap evetse arabayı anlaştığınız fiyattan verin. Yok adam vazgeçseydi bile ben kaporayı geri öderdim diyecek vicdanınız varsa o zaman adamın kaporasını geri gönderin.
emrecanyk adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Etik durum değil ayrıca esnaf olarakta size yakışmamış adam doğru söylüyor olabilir bugün çeyrek 4000 ertesi gün 4200 hiçbir şey birbirini tutmuyor ayıp olmuş
AOK adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Adam size kaporayı atıyor. sonra o aracı almak için belki eski aracını yada altınını bozdu ve siz vazgeçiyorsunuz öyle mi ?

Vazgeçemezsiniz. Adamın zararını karşılayın. Burada yok ekstrem durum bilmem ne diyorlar. Bunun bahanesi yoktur. Adam araba benimdir sözü niyetiyle para atıyor.
Ya şahsın eksiğini giderin yada aracı verin. Güzzel bir konu olmuş aslında kim ahlaklı kim değil tek tek okuyup konuda görecem. Bugün iş yapmıyor bile olsam ileride müşterim bile olmaması gereken tipler görüyorum konuda.
Cantuerk adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam yaşadığınız durumlara göz önünde bulundurarak alıcıya ayıp etmiş oluyorsunuz.
Madem aracı ilana koydunuz hatta kapora aldınız bence artık buradan dönüş olmamalı.
En azından kapora almamış olsaydınız belki bir vazgeçme olabilirdi de bilmiyorum son karar yine sizin tabii ki.
honur adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hata sizde, kapora aldıysanız iş bitmiştir. Bir esnaf olarak usulü daha iyi bilmeniz gerekir.
Denokaz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Şimdi şöyle, etik mi hayır. Asla değil. Bence kanıt isteyin bozuma veya krediye dair ve varsa aradaki zararı karşılayın. Şöyle bir şey de var, her koyun kendi bacağından asılır. Gidip herkesin yararına şeyler yapamazsın her zaman. Ancak hata senin, ondan kanıt isteyip farkı kapatmalısınız bence
vido adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
yaptığının yanlış olduğunu ancak böyle bir şeyi başkasının sana yaptığında anlarsın... kendi başınıza karar veremeyeceğiniz noktada bu denli olaylara kalkışmayın. ister altın bozdurur isterse başka bir şey yapar bunu konu etmeniz bile gereksiz olmuş. esnaf olduğunuzu söylemişsiniz ama ticaretteki kurallardan bihabersiniz. geçmiş olsun
AwoApp adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Adam haklı, benim başıma gelseydi karşı tarafa çok fena söverdim. Aracı satışa çıkartıyorsunuz, kapora alıyorsunuz, ertesi gün vazgeçiyorsunuz. Adam kaporayı aracı kaçırmamak için, kesin olarak alacağını göstermek için atıyor size. O esnada da araç için gerekli parayı topluyor. Adam hanımın altınlarını bozduracağım diye size detay vermek zorunda değil ki. Yaptığınız zerre etik değil.
emretanerc adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kapora almak ben bu aracı/ürünü senin için ayırdım demek. Kapora alarak yanlış yapmışsınız.Çocuk oyuncağı gibi araba ilanı verip, 24 saat içinde fikir değiştirmekte tabi ki kararsız oluşunuzun göstergesi
oquzhane adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
etik değil yaptığınız
Fantomex adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
kaç yaşında adamlarsınız utanmıyor musunuz kapora bozmaya ya? bir de soruyorlar.. o maldan sana şu saatten sonra hayır gelmez.
Befo adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kapora alıp vazgeçmek zaten etik değil. Ama malınıda zorla sattıramaz kimse. Bu piyasada çok çakal var arsa sattım altın sattım evimi sattım döviz bozdum vs.. diye yalan söylerler. Çok kafaya takma bak dalgana.
Akbas adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Artık etik metik dinlemiyor. Herkes istediğini yaparken sen yanlış birşey yaparsan bu forumda hemen linç yersin.

Sana gelen ibana iade et.Bankanı ara onlar yapsınlar dilersen.
Vaç geçmiş olabilirsin bunda sorun yok. İÇin rahat olsun kafana takma.

Yorumlara baktığımda herkes ahlak bekçisi kesilmiş. 1000₺ gönderdi diye aracımı zorla mecbur satacak değilim. Kaldı ki ilk defa araç satmıyorum ve kapora almıyorum. Özel sebeplerden dolayı hayatımda ilk kez satışdan vazgeçtik bu demek değil ki 10 lira fazla verene araçı saattım. Herkesin yapısı karekteri , vicdanı kendine sebebim olmasa zaten aracı satardım.

Onun dışında yok altın bozdurdum yok kredi çektim durumları beni alakadar etmez. Bu piyasada çakalı laf cambazı olan bir dünya insan var . Kapora gönderdi diye ve bana iban atmadı diye aracı zorla mecburiyetten satacak değilim. Kimse kimsenin ahlak bekçiliğini yapmasın . Sanki burada yorum yapanlar real hayatında dürüst erdemli insanlar kimsenin beş kuruşunu yememiş söz namusdur deyip ahkam kesiyorsunuz lütfen herkes işine baksın ben ne yaptığımın farkındayım hatalı olduğum durumu da biliyorum. Bu konuda sonuna kadar haklıyım da demiyorum.

Alıcı nasıl geldiği zaman vazgeçebiliyorsa aracı almaktan, bende özel neden den dolayı satarken satmaktan vazgeçebilirim. Mal benim ve haklı sebeplerim var insanları bilerek oyalamıyorum . O almaktan vazgeçtiğinde siz daha ucuza birine satarsanız ondan aradaki farkı isteyebiliyor musunuz? Altın,dolar , kredi herneyse çekti veya bozdu ise aynı aracın müdahilinde yüzlerce araç var birini arar anlaşır alır piyasada tek benim aracım yok. Kimse laf cambazlığı yaparak bana altın bozdurdum ayağı yapamaz kusura bakmasın. Ben çaylak değilim.

dipnot alıcıya özürlerimi ilettim sebebini açıkladım ve iban bilgilerini göndererek iadesini yaptım.