dLiciouS adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Arkadaşlar 1 ay içersinde forum'dan üç arkadaşla anlaştım hepsinin iş teslim süresi 3 gün olmasına rağmen 10 günü geçti hiç birisi işi teslim etmedi sürekli belirli bahaneler ile süreyi uzatıyorlar ve türlü türlü bahaneler uyduruyorlar(Hatta forumda aktif olmasına rağmen mesajlarıma cevap atmıyorlar) Hepsinin parasını peşin verdim bu arada. gerçekten yazılımcıların bu sorumsuzluğu yüzünden yakında yazılım öğreneceğim sizler ne diyorsunuz bu duruma ? Yazılımcılarla sorun yaşayan bir ben mi varım merak ediyorum açıkcası..

galiba hatayı parayı peşin vererek yapıyorum ne diyorsunuz ?
Bir ara herkes yazılımcı olduğu için böyle bir durum oluştu maalesef. Çözüm ise kurumsallaşmış arkadaşlarla çalışmak. Sırf bu algıyı kırmak için 2021 yılında bir marka tescili yapıp kurumsal olarak hizmet vermeye başladım. Şahıs şirketi falan da kurdum ancak tutunamadım, üzerine yapmadığım işin vergisini ödedim. Şu an yine aktif olarak buldukça çalışıyorum, ancak düzenli bir gelirim oluşmadı. Şu günlerde ihtiyaçları gidermek için yerel esnafı gezip websitesi yapıyorum. Düzenli bir gelir elde edince tekrar R10'a, Freelance işlere dönmek isterim tabii ancak artık cazip gelmiyor. Dolandırıcısı bilmemnecisi her yerde, her zaman problem çıkma ihtimali var. Okurken kapağı düzgün bir web şirketine atıp bir süre network edinmek, ardından kendi işlerime dönme hayaliyle bir hayat yaşıyorum.