@obisa; cevabı gördün mü ?
Neymiş demek akıl akıldan üstündür.
Konu sahibi ne soruyor anladınız mı???
Konu sahibi diyor ki benim muhasabecim diyor düzeltirsek sorun olur acaba benim muhasebecim doğrumu diyor yoksa başından mı atıyor.
Bunun cevabını arıyor.
Veya daha önce başına gelen oldumu? Olduysa nasıl işlem yapıldı?
Sonuçları ne oldu?
Öncelikle muhasebeye iletmeseniz dahi muhasebenin bunları sistem üzerinden alıp işlemesi gerekiyordu, sorun muhasebe departmanında en başta, tabiki sizde faturaları göndermemişsiniz buda hatalı , fakat her ne olursa olsun muhasebe bunu sistemden çekmesi gerekirdi.
Eğer sisteme girilmeyen faturalar 0 Kdv li ise tüm faturaları sistemden çeksin ve yıllık gelir vergisini öyle beyan etsin başka bir düzeltmeye gerek yok.
Yıllık gelir vergisi beyan edildiyse de yine sorun yok beyan verme süresi içerisindeyiz, düzeltme beyanı versin olay yine çözülür.
Eğer işlenmeyen faturalar 0 Kdv li ise hiçbir problem yok durumunuzda , rahat olun👍
Muhasebe farkı böyle dönemlerde ortaya çıkıyor işte👍
Çok teşekkürler hocam aynen akıl akıldan üstündür araştırmadan bilmeden muhasebecinin dediklerini yaparsak cebimizden çok daha fazla miktarlar çıkabiliyor. Bir sefer daha olmuştu böyle düzeltme için baya bi ceza ücreti ödemiştik yani muhasebecimiz öyle demişti ve mecbur ödemiştik bizde ondan sormak istedim.
Cevap için çok teşekkürler artık aksi bir durum söylerse muhasebecim bu mesajı iletirim kendisine elim daha güçlü olur.