Ortalama bi e-ticaret sitesinin ve ya pazaryerinin satışa dönüş oranı %1 - %2 aralığındadır. Aylık 200k satış yapabilmek için siteye 20 milyon trafik gelmesi gerekmektedir. Bu da çok büyük bir yatırım, büyük bir ekip anlamına gelir. Sektörde yeni olduğunuz varsayıyorum daha çok araştırma yapmanızı öneririm. Aylık belirttiğiniz satış rakamları biraz hayal.
Merhaba dahil oluyorum lütfen yanlış anlamayın bu işlere sıfırdan girmiş herşeyi kendi tecrübelemiş biri olarak yazıyorum. hem okuyanların hem de konu sahibi faydalanır
Wordpress ile açılacak bir e-ticaret sitesi 1 - - 0 öndedir. çünkü SEO açısından muhteşem geri dönüşü vardır.
SEO demişken google'ın tüm hizmetlerinden faydalanmak ve iliğini kemiğini kullanmak gerek. Yandex ile de desteklenmeli
ayrıca satışa dönüş oranı sektöre göre değişebilir. fiyata göre veya ürüne görede değişir. aylık net kar 100 200 k belki şimdi olmayacak ama anne bebek kategorisinde hızlı bir çalışma ve araştırma ile 6 aylık sürede o cirolara geleceğini düşünüyorum.
o karlara ise 1 sene içinde çıkar diye düşünüyorum.
Pazar yerleri ile desteklenmiş bir e-ticaret sitesi normalden daha fazla satışa dönüş olacaktır. tabi pazar yerlerinde ki optimizasyonunada bağlı şeyler ama tecrübeyle sabittir.