Diğer konudakilere de baktım tüylerim diken diken olmadı. Ancak alttaki tüylerimi diken diken etti. Yorumu okuyanların çoğu siyasi ideolojik eğilim nedeniyle zannedip değerlendirebilir. Ancak ben askeri bir marşta ritm ararım, adrenalin ararım. Cenke teşvik ararım. Heyecan ararım.

Bazı marşlar sanki, oturduğu koltukta bir bütün koyun yiyip sindirmeye çalışan şişman bir adama meze olarak yazılmış gibi. Melodi olarak insanı uyuşturan bir yapısı var.


Aslında bu biraz da zevk meselesi. Örneğin araba kullanmak da biraz adrenalinle ilgili bir eylem. İbrahim tatlıses dinleyip gaza gelen arkadaşı görünce şaşırdım.
Demek ki herkesin kendine göre zevki tarzı var.
Ama, demek istediğim gibi, birçok marşın ritmi tınıları hiç de heyecan verici değil. Belki sözlerdeki abartılı betimlemeler etkiliyorlardır.

Bazı arkadaşlar da Osmanlıdan hoşlanmadıkları için bu marş son derece rahatsız edici olacaktır. Bu rahatsızlık yüzünden marşı itici bulabilirler.

***
Bence yurtdışında bunları hiç duymamış insanlara dinletip tepkilerini ölçmek gerekiyor. Ne tür duygular uyandırdığını ölçmek gerekiyor. Bu durumda nisbeten haklı çıkacağımı tahmin ediyorum.




https://www.youtube.com/watch?v=bx6U...CzikYap%C4%B1m