Arkadaşlar herkese merhaba. 26 yaşındayım ve KPSS çalışıyorum... Fakat olmazsa eğer alternatif için ne yapmam gerektiğine karar veremiyorum.
Elektronik Haberleşme Teknikeriyim. Zayıf akım sistemleri üzerine ( Alarm, Güvenlik Kameraları, Telefon, İnternet, Santral, TV gibi) yani. Daha önce 1 Yıl yedek Astsubay iken bu alanda deneyim ve beceri fırsatı yakaladım. Telefon, İnternet ve Kamera sistemleri üzerine daha çok sürekli sahadaydım benim için keyifliydi.
Grafik Tasarım alanında da geliştirdim kendimi yıllarca hobi gibi baktım fakat artık UI/UX tasarım alanına yönelmeye karar verdim. Bu alanda kendimi geliştiriyorum ve Adobe ürünlerine hakimim diyebilirim.

İki alanda da bir parça deneyim sabiyim anlayacağınız. Haberleşmeciler asgari ücret (kira ve iş bulma problemlerinden dolayı çalışamadım özel sektörde), product desginerler internet üzerinden para kazanıyor fakat kazananlar ciddi mevlalar alıyor... Sermayem olmadığı için dükkan da açamıyorum yada bu tecrübenin yetersiz olduğunu düşünüyorum. Siz olsanız Tasarım alanına mı yönelirdiniz bu gibi bir durumda yoksa Mesleki olarak zayıf akım sistemleri üzerinden mi ilerlerdiniz merak ediyorum...

Değerli yorumlarınız ve vereceğiniz tavsiyeler için çok teşekkür ederim şimdiden...