Seçimden sonra ekonomi politikası değişmezse borsada yeni ralli göreceğiz, şuanki işlem hacimleri düşük llduğu için piyasayı balinalar istediği gibi fiyatlayabiliyor. Kademeli alım ISMEN i mantıklı görüyorum destek noktasına kadar geldi. Uzun vadede de kısa vadede de kazandırabilmek bir hisse. Yatırım tavsiyesi değildir.
1 ay önce yazdığım rapor:
Bu metindeki bilgiler yatırım tavsiyesi değildir.
Özellikle yabancı yatırımcı temkinli davranıyor, seçimlerden sonra ekonomi politikasında herhangi bir değişiklik olmazsa ve tekrardan liyakat sahibi olmayan kişiler kadroya alınmazsa türkiye risk primi düşmeye devam edecektir. Benim görüşüm seçimlerden sonra türkiyenin ekonomi politikasının değişmeyeceği yönünde ve rasyonel adımlar atılmaya devam edileceği yönünde. Seçimlerden sonra faizlerde artık kademeli bir şekilde düşürülmeye başlanacak zaten bu dönemde sabit tutuluyor bana görede ülke ekonomisi açısından en mantıklısı şuanlık sabit tutulması ve seçimden sonra kademeli olarak düşüşe gidilmesi. Yani kısacası düşüncem seçimden sonra rasyonel adımlar atılmaya devam edilirse (edileceğini ön görüyorum) borsada güzel bir yükseliş başlayacağı yönünde.
📗 Özet Rapor
🟢 Gelişmekte olan ülke piyasalarına göre türk borsası %60 ucuz
🟢 Türkiye risk primi geçen senelere göre makul seviyelere geldi, 2017 CDS verileri ile eşleşiyor. 2017'de ise borsa zaten 460$ seviyelerindeydi.
🟢 Seçimlerden bir süre sonra kademeli olarak faiz düşürülecek, buda şirketleri olumlu olarak etkileyecektir.
🔴 Seçimler yaklaştığından dolayı, seçimden sonra rasyonel adımlara devam edilmemesi ve kadro değişikliği söz konusu olabilir.
Tek bir kırmızı maddemiz var, ama bu kırmızı madde gerçekleşirse 2 tane yeşil maddemizi götürüyor. Bu yüzdende yabancı yatırımcı seçimlerden sonra alım yapmak istiyor ve temkinli davranıyor. Hiçbir büyük yatırımcı risk almayı sevmez.
✍️ Rapor Sonucu:
Seçimlerden sonra hükumetin rasyonel adımlar atmaya devam edeceğini düşünüyorum. Ve türkiye risk priminin düşmesi + olarak faizlerinde aşağı gelmesiyle borsanında gelişmekte olan ülke piyasalarına göre %60 daha ucuz olmasından kaynaklı 480$ seviyelerine uzun vadede gelebileceğini düşünüyorum.