beslika adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bunun fiyatla veya ödeme şekliyle uzaktan ya da yakından alakasının olmadığını düşünüyorum.
Bu çok temel ahlaki bir sorun ve kısa vadede çözüme kavuşmasını ben beklemiyorum.
Ayrıca bir kişiyi yazılımcı, tasarımcı veya kurgucu yapan ölçü nedir ve hangi işe göre değerlendirilir?
Okul bitirmek veya sektörde uzun süre bulunmak da bunun ölçüsü değildir.
Tıp fakültesi bitiren herkes iyi bir doktor olabilir mi, veya mimarlık okuyan herkes iyi bir mimar veya konservatuvar bitiren herkes iyi bir sanatçı!
Hepsinin etkisi vardır ama yeterli değildir.
Bilen insanla, bilmeyen insan bir olur mu? ol(a)maz!
Bizde iyi bilme, kendi alanında iyi yetişmiş ve bunu bir ticaret olarak değil de yaşam biçimi olarak sürdüren ve bunu kendine bir ahlak telakki eden insan sayısı yok denecek kadar az ve buna denk gelebilen insan çok nasiplidir!

Bu her sektörü içine çeken devasa bir ahlaki erezyon çukuru maalesef!
Yok iyi birine denk gelmemişsiniz veya ödemeyi şöyle yapsaydınız böyle olmazdı gibi yorumları yaşanan olayın kendi tabiatına uygun düşmüyor.
Kolay para ile ucuz iş(çilik) iştahı modern insanın en büyük hastalıklarından biridir.
Bu hastalık ve bağımlılık da bilmeyi, liyakat sahibi olmayı ve bunu bir ahlaki ödev olarak görmeyi gerekli de görmüyor.
Yaşananlar bir neden değil, sebeplere bağlı olarak önümüzde duran sonuçlardır.

Bu sonuçların bertaraf edilmesi de bir süreç işidir.
İşimiz zor.
Selamlar.
Kesinlikle katılıyorum toplumsal olarak ahlaki çöküş yaşıyoruz resmen pandemiden beri.