Maalesef Türklerin zorla müslüman edildikleri doğrudur, Ayrıca Türkler Araplar tarafından değil İran tarafından farslılar tarafından islam dinine geçirilmiştir.

Arapların kölesine Memlük denir, Farslıların kölesine Gulam denir, Türkler büyük bir kıskaçta kalmış, ve kırılmıştır. Türk şehirleri yıkılmış yok edilmiş ve büyük çoğunluğu cariye köle olarak alınmış Arap topraklara götürülmüştür.

Geride kalan ufak azınlıklarsa Arap nüfusa hizmetle kölelikle mükellef olarak iskan edilmişlerdir orada. Örneğin Hanefi Mezhebi ve İmam hanefi Neden Orta asya'dan çıkmadır ha bu yüzden işte.

O dönemler Arabistan'ın göbeğinde, Köle Türk devletleri türemiştir örneğin tolunoğulları ahşidiler gibi.

Gazneliler örneğin Samanilerin kölesiydi, Harzemşahlar öyleydi, Yani.
Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ama hocam ben türklerin zorla kılıç zoruyla islama geçtiklerini pek sanmıyorum çünkü biz çok baş kaldıran bir milletiz hele o zamanlar savaşcı bir toplumuz yani bu konuda baya iyiyiz onluk sistemini dünyaya harp sanatını biz öğretmiş bir milletiz bu dinler arası geçişin ben kız alıp verme yada ortak özellikler bulunması gibi durumlardan olduğunu düşünüyorum