Ruzgarm adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bence farklı dillerde olan sitelerden gelen backlinkler ile ilgili aynı fikirde değilim bana göre kaliteli farklı yabancı sitelerde alınabilir. Bunu YouTube algoritmasından dolayı söylüyorum.

Çünkü farklı dillerden ziyaret alabilen bir link bence aksine faydalı olur. YouTube’da bir çok farklı ülkeden izlenen videolar daha ön planda. Belki aralarında farklı bir algoritma olabilir. Benim verdiğim bilgi yanıltıcı olabilir.

Bununla ilgili bir Google yönergesi var ise iletirseniz sevinirim.
Katılıyorum.
Zaten ilgili cümlemde paranteze aldım kaliteli yabancı sitelerden referans alınabilir.

Ama özellikle bunu yazmamdaki sebep, hiç alakası bile olmayan sırf değerler yüksek diye alınan backlinkler kısa vadede belirli bir artış gösterse de, hatta bundan sebep bizim domainin de değerleri yükselişe geçse de, uzun vadede zarar veriyorlar. Yıllardır deneyimler yaparak kendim için de rehber edindiklerimi sıraladım.

Hiç bir şirket başta semrush, ahrefs ve diğerleri olmakla kesin bilgi vermezler. Yani şunu yap ama bunu yapma demezler. Araştırma - deneme - yanılma. Ben bu şekilde ilerliyorum genelde.