Gwindor adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hayırlı olsun, ben geçenlerde bir sorun yaşadım eczacımla, o sebeple başka eczaneye gidiyorum. Anlatayım da belki benzeri bir sorun yaşamadan sorunların önüne geçersiniz.

Ben normalde bir anti tnf iğnesi kullanıyorum sedef ve sedefe bağlı romatizma sebepli, normalde raporum ve reçetemle sorunsuz alıyorum ilacımı. Çalıştığım eczane üstüste sürekli bana raporda şu ifade yanlış olmuş vs. gibi zorluklar çıkartmaya başladı. Raporu değiştirmek için de hastaneye gitmek gerekiyor hastaneye gitmek ise 1 saat falan yol süresine sebep oluyor şehir merkezine uzak şehir hastanesi olduğundan.

Neyse efendim birkaç defa orada çalışan hemşire ablalarımıza telefonla ulaşarak düzelttirmeye çalıştık raporu ama her defasında şu ifade de yanlış vs. diye eczacım beni sürekli uğaştırdı ve iğne vurulma tarihim falan da geçti. Ben ilk başlarda sandım ki raporda geçen ifade yanlış olduğundan sistem izin vermiyor, halbuki eczacı o ifadeyi yanlış bulduğu için ilacı vermiyormuş. Aslında doktorla görüştüğümde raporda herhangi bir hata olmadığını sadece her doktor farklı tarzda rapor yazdığı için farklı cümlelerle fakat aynı anlama gelen raporlar yazdığını söyledi.

Ben bunu öğrenince ilçedeki başka bir eczaneye gittim ve anında ilaçlarımı verdiler.

Kısacası eczacımın işgüzarlığı sebepli 1 hafta gecikti ilaç kullanımım. Ha eczacım eğer gerçekten haklı olsaydı, rapor hatalı olsaydı işini düzgün yapan birini kötülemiş olurdum ama raporun sadece doktordan doktora yazım tarzı değişikliği göstermesi sebepli illa şu kelimeler olacak diye işgüzarlık yapması sonucu eczacımı değiştirdim ve bir süredir de sorunsuz alıyorum ilaçlarımı.

Bu da eczacımla aramda geçen mini bir hikaye sizlere de hastaların işlerini zorlaştırmayı değil, kolaylaştırmanızı bir hasta olarak öneririm.
hocam özelden size yazıyorum