Backlinkten anlamam hiç tecrübe de etmedim.

Kelimeye gelecek olursak:
Bir kelimeyi çok kullandığında neredeyse Google'den kayboluyorsun.
Örnek, 100 konu açtığında bu konu başlıklarının %3 kadarında aynı anahtar kelimeleri kullandığın zaman arama sonuçlarında sorun yaşamıyorsun. Bu oran %3 ü geçtiği anda sorunlar başlıyor

Anahtar kelimede en üstte çıkmak istiyorsan o anahtar kelimenin içinde çok bağlantı (kelimedeki rekabete göre) geçmesi gerekiyor. Site haritası gibi bağlantı yapısından bahsetmiyorum. Anahtar kelime altında o anahtar kelimeyi güçlendirebilecek alakalı iç bağlantılardan bahsediyorum.

Mesela "lahana turşusu" üzerine bir site açtınız ve turşunun 50 çeşidi hakkında, 50 tane ayrı konu açıp hepsinin başlığının başına, ortasına yada sonuna "lahana turşusu" yazdınız. Normalde herkes bu şekilde yapar değil mi? 50 çeşit var ise hepsinden ayrı ayrı sonuç beklersiniz. Bu şekilde yapıldığında neredeyse hiç biri sıralamalarda çıkmaz.

Soru&Cevap ve forum sitelerinin en büyük avantajı burada devreye giriyor. Yüzlerce farklı kategoriden birbirleri ile alakaları olmayan yüzlerce konu açılıyor. İşe yaramayan konular bile işe yarayan konuların yuzdelik oranını düşürdüğü için gereksiz konular bile değerli hale geliyor.

Alan adı gibi düşünün. Alan adını yazdığınızda, en üstte çıkmanızı sağlayan sitedeki baglantılardır. Mesela benim sitem sağlam bir inşaattan geçtiği için alan adını ararken bile en üstte göremezsin. Ama toparlandıkça en üste çıkacaktır.

Sitedeki anahtar kelimeler de böyledir, bazı kelimelerde rekabet olmaz ve tek konu açarsınız en üstte çıkarsınız. Ama rekabet olan kelimelerde o kelimenin altyapısını güçlendirmeniz gerekir.

Bir anahtar kelime üzerinden defalarca konu açtığınızda Google hepsinden sadece bir kaç tanesini alır yada hiçbirini almaz. Birbirine çok benzeyen konulardan bazılarını seçer ve çoğu zaman da hiç istemediğiniz bağlantıyı seçer.

Şöyle bir sorun yaşadım mesela; Kategorilerde normalde başlık ve açıklamalar kategori başlığı ve açıklaması olmasi gerekiyor. Yanlış bir yapılandırma yüzünden başlık ve açıklama (meta alanlardan bahsediyorum) alanında en üstteki yazının başlık ve açıklaması otomatik ekleniyordu. Haliyle arama motorları kategori başlığını yazi zannedip, asıl yazı yerine kategori sayfasını öne çıkarıyordu, kategoride çok fazla sayfa bağlantısı olduğu için asıl yazıyı daha önemsiz görüyordu ve bu sorun pagination dediğimiz sayfaların tamaminda oluşmuştu.

Önemli not:
Mutlaka birileri bu yorumlari okuyacaktir, o yüzden ufak bir bilgilendirme eklemem gerekiyor. Bazı arkadaşlar anahtar kelimeleri "yazı etiketleri" olarak düşünebiliyor. Kesinlikle etiketlerden bahsetmiyorum. Anahtar kelimeden kastettigim arama sonuçlarında üstte çıkmak istediğiniz kelimelerdir.