Liberal ve Liber Antik Latince Roma Düsturu, Misal 18.yüzyıl aydınlanmacılar Grekçe Antik yunanca kullanırlar. Bu konuda bir şeyler yazmıştım diye hatırlıyorum.
Liber özgür, Liberal Özgürlükçü, Liberalizm özgürlükçülük deseniz bile, İngiltere parlamentolarında vakti zamanında bir aşağılama ifadesi olarak Liberal aslında bir güruhu ifade etse bile, Örneğin Liber Masons hür masonlar gibi. Lonca teşkilatları 18 17 zamanları.
Liboşa liberal deme diye bir durum söz konusu olmuyor. Liboş halk dilinde deyim gibi Zübük benzeri bir ifade. Literatürde cahil sol fraksiyon grupların bireylerini tarif eder işte.
Benim fraksiyonlarla işim yok, idealistim, idea sahibi, idealizm yani fikircilik.
Fikirciyim ben.
Bundan sonra fikir fikir fikir, amcaoğlu beni bekle

Entel Köy Efe köye karşı aşırıdan inciler işte.
Entel köy Efe köye Karşı Aşırıdan İnciler (youtube.com)
Sol fraksiyonların kara cahillerine ne denir bilmem.
Ama liboş degil.
Liboş; liberal yani
(((bırakınız alsınlar, bırakınız satsınlar" diyen ünlü sağcı siyasi liderin (kim oldugunu biliyosunuzdur ama isimlerin önemi yok, zira tüm sağcı siyasi liderlerin zihniyetidir zaten)))
serbest piyasayı destekleyen ve hızla zengin olmak isteyen her bireyin yakıştırmasıdır.
Buna iç anadolu nun küçük ilcelerinde siyasete soyunan ocak kökenli silahsever pudralı burunlular ornek gosterilebilir.
Sol fraksiyonlarda bu görüşe sahip olanlara zannımca sadece lümpen denilir.
Sahiden siz hangi fraksiyondansınız??
Ya da kendinizi fraksiyonlar üstü mü görüyorsunuz???