Bundan yıllar önce işsizdim, nereye gitsem kapılar yüzüme kapatılıyordu. Neye elimi atsam tutacak bir dal bulamıyordum. Gecenin bir yarısı olmuştu ve öylesine açtım ki çekinerek de olsa bir fırına giderek 1 tane ekmeği Allah rızası için istemiştim. O ekmeği aldıktan sonra bir lokanta önünden geçerken az bir şey salata koyması için rica etmiştim. Ancak lokanta sahibi salata koymak yerine, kardeşim sen o ekmeği sabah yersin gel birlikte bir yemek yiyelim diyerek sofrayı donatmıştı. Karnımı bir güzel doyurmuştum.

Şuanda yine o lokantaya her fırsat bulduğumda gidiyorum. Yemeğimi yedikten sonra parasını fazlası ile bırakıp çıkıyorum. Tabi ki lokanta sahibi beni biliyor ama hiç o günden bahsetmiyor dahi. Halen o lokanta sahibi aç olan kim var ise yemek veriyor. Allah Razı olsun kendisinden.

Anlatmak istediğim şu arkadaşlar, kimin ihtiyacı kimin olmadığını bilemezsiniz. Bundan dolayı ona buna ifşa etmek yerine yapmak istiyorsanız Allah rızası için elinizi uzatın. Aksi bir durumda elinizi dahi uzatmadan direk kapınızı yüzüne kapatın daha hayırlı olacaktır. Birisine yardım kişi için değil Allah rızası için yapılır. Bundan dolayı ne olur şu Ramazan ayında rica ediyorum. Alay konusu gibi konuşmayın. Hayırlı Akşamlarınız olsun. Hayırlı Ramazanlar.