Bana özellikle hızlandırma hizmeti için gelen site sahiplerinin çoğunda maalesef lisanssız eklentiler mevcut oluyor.

Özellikle Wp Rocket tamamen lisans dışı olmuş artık. Perfmatters da aynı durumda bu aralar.
Yoast Premium eklenmiş bir de utanmadan. ( Bilmeyenler için; Yoast tek domaine lisanslanabilir, Wp Rocket ile Perfmatters birden çok domaine )

Ben ilk lisans sağlayıcılığına başladığımda bu hususu da dile getirmiştim ancak pek kimse oralı olmamıştı.

Ve bu lisanssız satış yapanlar yüzünden çoğu eklentileri yenilemedim.
Benim için hava hoş, kul hakkına girenler düşünsünler. Benim gözümde bu resmen hırsızlıktır ama dediğim gibi hiç umurumda değiller.

Site sahiplerine gelince; bu x lisansları kimden aldınız diye sorunca kurumsal plus üye hocam ne değişir ki cevabını alıyorum.
Niyetim kurumsal plus üyeleri zan altında bırakmak değil, baştan belirteyim.
Ancak kurumsal plus üyelerin de forumda yer alan diğer üyelerden bir farkının olmadığının ciddi bir şekilde izah edilmesi gerekiyor bence.
Para iadesi yaptım aynen devam diyen zihniyete sahip üyelerin siciline işlenmeli ki o kişilerden lisans almayı düşünenler ticaret profilinde bunu görebilsinler.
Hırsızlıkta para iadesi yaptım diye bir savunma olmamalı.

Ve Generatepress, Kadence Tema, Astra gibi temalar haricinde tek domaine lisanslanabilen temaların da satışı yapılmakta, bu ciddi bir risktir aslında.

Site sahiplerinin esas anlamak istemedikleri husus şu aslında: ''Yahu ne olacak ki alt tarafı 100 TL verdim en fazla bu param yandı boşver'' değil işte maalesef.
Yüksek ihtimal ile arka planda yer alacak olan virüse davetiye hususunu bilemiyorlar. Bunun bedeli de 100 TL 'den çok çok fazladır ve emeklere yazık etmektir.

Lisans, tema alacak kişiler mutlaka belge ispatı istemelidir, birazcık bilinçli olmalıyız.

İyi forumlar herkese.