Burada Abdullah karakterinin değişiminin peşi sıra yapılan, Sosyal kimlikleme konsalidasyon ve Terör yönetimi olaylarına değinildi.
Çimen denilen Atatürkçü Liberal Sol fraksiyon bir genç rol model figürün, tezatlıklarla grup değiştirdiğini görüyoruz. Burada açıkça bir sosyal kimlik çalışması var, Bir Tribalizm örneği görüyoruz.
Yani Burada Abdullah bey figürünü oynayan oyuncunun gerçek hayatta hastalandığını bende biliyorum, Dizide de hastalanıyor. Lakin burada bahsettiğimiz şey, beyin yaratılan bu gerçeklikte Abdullah Bey görsel ve işitsel uyaranının görüntüsünü sesini normal olağan akışında görüyor. Yadırgamıyor.
Yani burada beyin bu gerçeklikle kandırılıyor. Ha işte tıpkı böyle neler neler kabul ettiriliyor ve nasıl kandırılıyor sürekli insanlarımız, bundan bahsetmeye çalışıyorum açıkçası.
Kopya ediyorlar maalesef, davranışları ve eylemleri.
hocam yalnız burada kandirilma yok. diziyi izleyen kitle zaten oyuncunun hastalığını bildiği için beyin hali ile konuk oyuncuyu sindiriyor. eğer oyuncu hasta olmasaydı da baska bir sebepten ötürü diziden ayrılmış olsaydı o zaman beynimiz kandirilirdi. diziye devam edilebilmesi için bence iyi bir karar olmuş bu arada izlemiyorum diziyi. ana düşüncenize saygım var ve katılıyorum.