Maddi birşey istemiyorum. Mulkum var . Ama mülkten para gelinceye kadar ayakta tutmam gereken hasta bir annem var.. bunun için kendi hayatimi idame ettirecek bir kariyer arıyorum . Lütfen üşenmeden okuyun

*Arkadaşl.ar 26 yaşındayım. Bu yazışma kadar babamın parasisni yedim.(Allah razı olsun ondan ailesi uğruna dunya zevkinden ayrı duran 50 yıl hep çalışan babam hakkın helal et )4 kişilik bir ailenin en büyük çocuğu ve tek erkek çocuğuyum. Babam beni sıradan hastalıklardan dolayı ve tek erkek olmamdan dolayı biraz nazlı yetistirdi hiç parasız bırakmadı ve hiç çalıştırmadi. Benden tek isteği vardı evlenmemdi. Evlendikten sonrasını bile hazırlamıştı benim için. Hiç çalışmasam da yetecek kadar fıstık ağaçları.... (Henüz meyve hasati olmadı o yüzden param yok)
*
arkadsalar babam 7 ay önce vefat etti. Ve bizde hem psikolojik hemde maddi olarak çok sıkınti yaşadık. Baktım böyle olmuyor kiz kardeşimi nişanlısı ile hızlıca evlendireyim dedim. Hem bizle bu psikolojik sıkıntıyı hemde maddi sıkıntıyı çekmesin gitsin kendi kaderini cizssin diye .. annem aynı şekilde yanımda deri kemik kaldı . Onuda gönderdim anneannrm güllere bir kaç ay kalsın belki tekrar kilo alır diyerek..

Bulunduğum ilçe çok küçük ve herkes birbirini tanıyor. Bu yüzden güzel işler genelde iş sahibi tarafından kendi yeğenlerine filan veriliyor. Adam akıllı iş bulmak imkansız . Kafenin kapisini çalıyorum günde 12 saat 300 TL diyor . (Bide bu 12 öyle laf olsun diye 12 saat. Müşteri kalkmayınca 13 saatte yaptırıyorlar..... Bu ise girmedim. Diğer gün haber geldi düğün salonunda iş bulduk sana dedilerr . Gittim baktım koskoca düğün salonunda bir tek çalışan ben .... Adamın kumar borcu var adam denkleştiremiyor 2,3 eleman ile ... O yüzden tek eleman çalıştırıp 1 hafta sömürüyor bir hafta sonra işçi işten kaçınca yeni bir av buluyor kendisine işçi olarak. Bulundugim ilçede durum bu arkadaşlar. Şimdi belki dersiniz buyuk şehire git asgaari ücret ile tezgahtarlık yap ... Malesef gidemeem cunku babamın 40 yıllık emeği olan ağaçlar şuan bana emanet ve ben gidersem kimse bakmaz ve babamın emanetleri heba olur ..

Arkadaşlar tavsiyeler istiyorum.
1. Köylere git somun ekmek sat

2. Arabada tütün sat

3.internette şöyle bir meslek var/ şöyle bir yöntem var/ şöyle bir taktik var . Özel mesaja gel öğreteyim .

4. Şu banka faizsiz ve şartsiz kredi veriyor(5k) kadar . Onunla halden sebze alıp sat .

5. Kaymakam gibi kişiler böyle durumlarda iş buluyorlar sağlığına uygun ve sömürülmeden. İstersen kaymakamdan yardım iste....

Arkadaşlar bu tarzlarda tavsiyeler istiyorum. Belki sadece bir tavsiye belki de bir zamanlar sizin de denediginiz ve hayatınızı kurtarmış olan bir bilgi... Çok ihtiyacım var buna . Unutmayın sizin zamanında yokluk anında sizi kurtarmış olan o bilgiye/taktiğe şuan bu kardaşınız muhtaç... Lütfen yardımcı olun