Geçenlerde şöyle bi konu açmıştım.
https://www.r10.net/cep-telefonlari/...ntikli-mi.html

Babam için alacakken son anda fikrimi değiştirip kendim için 13 Pro 5G, babam için ise Redmi 12 YD Cihazları aldım, 1 tane Xiaomi Redmi Note 13 PRO 5G 8GB /256GB , 2 tane düz Xiaomi Redmi 12 8GB/256GB

Önceki konuda arkadaşların 13 Pro 5G için fiyata itirazları vardı kısmen haklılarmış 12/512 değil 8/256 buymuş, 8.000 TL + 265 TL Kargo ödeyerek aldım. Redmi 12'leride 5.300 TL' + 285 TL Kargo ödeyerek aldım.

OPPO'dan XİOAMİ'ye Geçiş
Önceki telefonum Oppo Reno 2z çok memnun olduğum hiçbir sorun yaşamadığım şikayetim olmayan cihaz, Babamda Oppo A74 vardı, ikimizde Xiaomi'ye aynı anda geçiş yaptık.

Xiaomi kullanıcıları bana kızmasın ama gerçekten sorun canavarı bir ürün, iki telefonda güncel, şebeke aynı sim kartlarıyla Oppo'da 3 çizgi çeken yerde bunlar 1 çizgi çekiyor ve arada tamamen gidiyor şebeke yok, sıfır telefon kendi kendine kapanıp açılıyor, uygulamalara çok yavaş giriyor, Youtube, YT Music 1 dakika sürüyor açılması ve gerçekten Oppo'da kişiselleştirmelerin bir çoğu ücretsiz sunuluyor ve cihazın kendisinde bulunan birçok özellik bu telefonda yok, başka uygulamalar yükleyerek sağlanabiliyor. İstediğim sesi alarm sesi bile yapamıyorum, seçiyorum, kayıtlı olarak görülüyor ama çalmıyor. Telefon ayarlar menüsünde sık sık donuyor, arada takılıyor. Ben bunları görünce hemen telefoncumu aradım, elinde 1 aylık TR cihazi olarak 13 Pro 5G varmış gittim onu aldım. Aynı anda test ettim ve ne yazık ki aynı sorunlar onda da var. En güncel telefon böyleyse eski cihazları düşünemiyorum.

Memnun olduğum hiç mi birşeyi yok elbette var bataryası çok uzun süre gidiyor, donuyor ve takılıyor diye birçok şeyi kapattım arka planda çalışan uygulamalar, uygulama bildirimleri bununda etkisi olmuştur sanırım.