Siz forumu sanırım WordPress ile oluşturmayı planlıyorsunuz, R10'da dahil büyük forumlar kendi sistemlerini yazar eğer siz bu sistemleri WordPres olarak planlıyorsanız ilerde daha büyük karmaşalarla karşılaşabilirsiniz.
Örnek vermem gerekirse ben Python modülü olan Django ile web sitesi yazıyorum, burada kullanıcı siteye giriş yaptığında GET istediğinde bulunur ve ben o isteğe veritabanından bilgi yollarım, yazılmış bir gönderi siteye POST edilirken (yani mesajı yazdı ve gönder butonuna bastı) yapay zekadan geçerek o kelimenin 10 dildeki anlamıyla beraber kaydederim ve bir GET isteği oluşunca da bulunduğu konumu IP adresinden tespit edip veritabanı sorgusunu ona göre ayarlarım. Bunu basitçe açıkadım ama WordPress sistemleri bu olayı karmaşıklaştırabilir.
Frontend alanında da bu durum yapılabilir ama yapay zeka yerine google gibi büyük şirketlerin ücretsiz olarak çeviri hizmetleri karşı tarafın browser'ında çalıştırırlır ve çevirisi yaptırılır.
Valla inanılmaz açıklayıcı bir mesaj olmuş. Tüm samimiyetimle teşekkür ederim. Misafir; hocamın da bir paylaşımı olmuş, iki mesajdan da anladığım; bu isteğimin "bir şekilde" yapılabilmesinin mümkün olması, ancak bunun için ciddi bir emek harcamam gerektiği..
Üstadlarım ben bu para-emek-zaman harcanması konusunda size sonuna kadar katılıyorum. Ancak "kervan yolda düzülür" mantığına da karşı değilim. Yani
@Sezar6699; hocamın söylediği "alt yapının baştan düzgün oluşturulması" mantığına karşı değilim. Nitekim bir binanın temeli ne kadar sağlamsa, ileride kaba inşaat için o kadar az zaman, para ve emek harcanır bu doğru. Fakat Misafir; hocamın söylediği sanki zamana yayılabilir gibi.. Bina örneğinden yola çıkarsak, evet temel baştan sağlam olmalı, ama mutfak dolapları sonradan eklenebilir

Ciddiyet bir yana, bu siteyi blog sayfası anasayfa, ardından foruma giriş ile açmak bence verilen emeğin büyük göstergesi olacaktır. Dolayısıyla iyi bir hazırlık ama sonrasında siteyle ilgilenerek, büyük paralar ya da ekip kurmadan başlanabileceği kanaatindeyim.