Hocam anlayamadım. Büyük ihtimal benim acemliğim. Teşekkür ederim.
Cevabınız için teşekkür ederim deneyeceğim. Firewall'dan switche çıkışı almak için switch'in herhangi bir yerine ethernet kablosunu takmak yeterli mi yoksa belirli bir kısma mı takmam gerekiyor?
Evet enerji alıyor. power ışığı yanıyor. Elektriğe bağlı. Teşekkür ederim.
Cevabınız için teşekkür ederim. Firewall cihazında 1-2-3-4 yazan yuvaların herhangi birinden çıkış alıp switchte herhangi bir yere takmam gerekmiyor mu sadece yoksa onunda belirli bir giriş noktası mı var?
Firewall cihazınız managed yani yönetilebilir cihaz anladığım kadar. Bundan dolayı yazdım ki firewall cihazınızın yönetim arayüzüne bağlanın, WAN 1 de aldığınız internet bağlantısını çıkış olarak vereceğiniz LAN yuvasında DHCP (bunun içinde auto, manuel gibi ayarlar olmalı) ayarını yapın.
AUTO destekliyorsa bir şey yapmanıza gerek kalmadan cihazlar kendileri otomatik IP adresler alarak bağlanacaklar internete.
Veya manuel seçerek IP aralığı, Ağ geçidi ve DNS kayıtlarını girmeniz gerekecek.
Adım adım gidelim.
İlk olarak adaptörünüzden LAN çıkışından aldığınız kabloyu takın her hangi bir cihaza ve internet bağlantısının olup olmadığını doğrulayın. (cihazda IP ayarlarını kontrol edin)
Sonra devam edelim kurulumunuza.