allah kabul etsin hocam, o zaman ben anladığım kadarıyla cevap veriyim motoru yükseltip yükseltmemek ne doğru ne yanlış olmuş bu tamamen kendinizi buna hazır hissedip hissetmemekle alaklı yetersiz gördüğünü düşünmüşsünüz kendinizi ve yükseltmemişsinzi bu doğru bir karar, kask eldiven konusunda da sadece bir kask ve eldiven alın ama hakkını verin yani 1000 liraya kask varmış aaa demeyin gerçekten koruyacak kasklar mesela ls2 normalde tavsiye etmem ancak son çıkan modeller gayet iyi koruyor MT modelleri var Sway yeni modelleri var hepsi geçmişi kötü ancak şuan iyi olan markalar ben sway SW 816 kullanıyorum gayet memnunum hem terletmiyor hava akışıda dozunda ne çok tazlikli bir hava giriyor nede çok az pedlerin sıkıştırması ve şeklini kaybetmemesi hoşuma gitti, genele bir yerden sonra baskıdan dolayı içinde ki köpükler salmaya başlar kendini ve eskisi kadar sıkmaz kısaca kafamın şeklini aldı ve daha dda gitmiyor. kaza da yaptım biraz ddaha motor kafama yüklenseydi doktor boynumun kırılacağını söyledi kask motoru taşıdı kafamda ve içerisinde ki köpük bile kırılmadı dışında çizikler var sadece. eldiven konusunad karar sizin eldivenin içinde ki plastiklerin yumuşak sürtünmeyi arttıracak şekilde değil de diyelim ki düştünüz elinizle yavaşlamaya çalıştığınız da yola tutunmaması gerekiyor yani elinizin kayıp gitmesi lazım bileğiniz vs kırılmasın diye genelde bu tersi bilinir elimi yere sürterek durayım falan gibide durayım derken bir kaç çizikle atlatacağınız kazayı bileğinizin kırılmasıyla sonlandırabilirsiniz eldiveniniz de kaygan olsun, 50cc monta vs gerek oluğunu düşünmüyorum ama siz illaha istiyorum diyorsanız rüzgarlık işinizi görecektir. hem düşseniz yırtılsa bile pahalı olmadığı için üzülmezsiniz
Çok açıklayıcı çok faydalı oldunuz teşekkür ederim hocam