Estrea adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Herkese merhabalar, zahmet edip konuya gelen herkese şimdiden teşekkür ederim ama ciddi anlamda yardımınıza ihtiyacım var.
Çok kısa şekilde özetleyeceğim. 2000 doğumluyum, önlisans bitirdim. O zaman 2029'a kadar tecil ettirmiştim. Ardından bir önlisans daha okuyorum ve son senem. Lakin herkes bu şekilde yapıp suistimal ettiği için bu kanun değişmiş ve ilk okulum 4 yıllık değilse tecil bozuluyormuş. Ocak'ta doğum günümden bir kaç gün önce sms geldi yoklama kaçağı olduğuma dair. Ardından askerlik şubesine gittiğimde yoklama kaçağı olduğumu öğrendim. Sonra bir şey yapamadım maalesef, bedelli askerlik ile alakalı da yeterli bilgim yoktu.
Geçenlerde Kocaeli'ne iş seyahatim oldu ve kafede toplantı yaparken polis kontrolü neticesinde ilk kez tutanak tutuldu.

2 sorum olacak;
1- Şu an bedelli askerlik başvurusu açık mı, yararlanabiliyor muyum? (Yapay zekaya soruyorum 30 Haziran'a kadar açık diyor, ama şubede sanki Ocak sonuna kadar diye okumustum.)
2- Bir daha polis çevirmesinde vs. yeniden tutanak mı tutulur farklı bir işlem mi uygulanır?

Not:
Bahane vs. bir çok sebep sayabilir herkes. Evde anneme babama bakan tek çocuğum ve babamın kanser tedavisi ile yakınen ilgileniyorum. 6 ay gibi bir süre benim için ölüp ölüp dirilmek olacak. O yüzden mutlaka bir olurunu bulmam gerekiyor.
Yardımcı olabilecek herkese şimdiden teşekkürler.

hocam başvurular açık siz gidip başcuruyorsunuz sonra para vs ödüyorsunuz dekontu başcurduğunuz yere veriyorsunuz en azından 5 yıl önce öyleydi daha sonra sizi resmi olarak bedelli askerlik listesine alıyorlar.

Bedelli için kura denen bir şey var her ödeyen gidemiyor sanırım kontenjan var yani %1 de olsa gidemeyen parası geri ödenip normal giden insanlar oluyor ayrıca ailenize bakmak isterseniz orda subay olarak gitmeyi de seçebilirsiniz diye hatırlıyorum biraz para da veyirolar maaşlı çalışan gibi oluyorsunuz ( YANLIŞ HATIRLAMA İHTİMALİM VAR )

neyse en son bedelli listesi açıklanıyor ve herkese tarih veriyorlar haziran - eylül ne ise şansa hangisi düşerse ( GENELDE BAŞVURU SIRASINA GÖRE OLUYOR ÖNCE BAŞVURAN ARAYI ÖDEYENE ÖNCEKİ OLAN AYDA GİDİYOR ) askerlik teslim süreniz açıklanıyor onla gidip yine askerlik şubede sizi verilen ulaşım paranızı alıp birliğe teslim oluyoprsunuz.