AOK adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Vasıflı işmi bu ? Bakın bahsettiğiniz miktarları kimse pat diye vermez. 2 yıla yakın amele gibi çalıştım aldığım ücret 1.5 asgari ücretti. Sonra vi terfi aldık derken ülke standardı üzerinde maaşları almaya başladık(abartılacak düzeyde değil)
Ve inanın işe mühendis bile alacak olsam şuan 25 k üzeri maaş verdirtmem. Kendisini kanıtlarsa 2 asgari ücret verdiririm. He biz tabi bunların üzerinde alıyoruz fakat olduğumuz noktalar çok kritik.

Diyeceğim şu ki emek olmadan 30-40 k paraları unutun
Görüşünüze kesinlikle katılmıyorum, kesinlikle emek olmadan, vasıflı bir iş olmadan, yüksek tutarlar bir personele vermek evet mantıksız. Fakat şuan bile çok saçma şirketlerde, çok saçma pozisyondaki insanlar, bahsettiğiniz tutarlarda ki maaşları alıyor. Bu yüzden mühendislik maaşlarının bahsettiğiniz tutarlarda olmaması gerektiğini düşünüyorum.

İnsanlar 2x asgari ücret için 16 yıl okul mu okuyor hocam ?

Eğer iyi bir mühendislik dalının maaşının 2x asgari ücret olduğunu düşünüyor iseniz bu bence çok üzücü.

Ortalama bir sanayii personelinin maaşının 2x asgari ücretten fazla olduğunu hesaba katarsanız, insanlar neden 16 yıl okul okuyup 2x asgari ücret için çalışsın ki?

Bu örnekler çoğaltılabilir, görüşlerinize saygım sonsuz, fakat kesinlikle katılmıyorum.