ahmetsemerci adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba hocam böyle bir klasör mevcut değil. Bunu daha önce microsoft formunda görmüştüm. Oluşturmaya çalıştım fakat başaramamıştım
donanım hatasından da yapabilir yazılım driver gibi problemlerden de yapabilir tek çare tek tek denemek öncelik yazılım tarafında driver gibi problemleri elemek daha az zahmetli olcağından verdiğim sıralara göre deneyin bence.

1. Öncelikle Bios default ayarlara çekip sıfırlaman daha iyi olcaktır.

2. win10 win11 gibi işletim sistemlerinde otomatik güncelleme yaparak driverları otomatik kurdurabilirsin eksik driver var ise aygıt yöneticisinden bak öncelikle otomatik güncelleme ile driverları tanıtıp o şekilde stress testi yaparak mavi ekran aldırabilcenmi önce öyle dene hata alırsan 2. aşama

3. Hp marka model kodu ile hp sitesinden driver support bölümünden uyumlu işletim sistemi driverları indirip mevcut driverin üzerine setup yaparak driver version düşürme yada yükseltme ile tekrar deneyebilirsin.

4. diğer 2 aşama hata verirse hala aida64 programı ile anakart ses ekran kartı gibi donanımların tam modelini öğrenerek custom olarak son güncel versionları zip şeklinde indirip o şekilde kurulum deneyebilirsin.

5. hp laptop eskiyse piyasaya çıktığında ilk hangi işletim sistemiyle çıkmış hp'nin sitesinde marka model ile hangi işletim sistemine destek veriyor driverlar ona göre uyumlu işletim sistemi kurulmasıda mantıklı olabilir.

yukardaki işlemler de hata çözülmez ise donanıma geçebilirsin.

1. Harici ekran kartı var ise bios'dan onboard ekran kartı aktif edip harici gpu disable ederek deniyebilirsin ekran kartında sorun varsa onboard'da hata almaman gerekir.

2. Çift ram slotu dolu ise ramleri tek tek deneyerek hata çözümüne bakabilirsin.

3. hdd' arızalı olabilir sağlam bir hdd bulup ona işletim sistemi kurup deniyebilirsin.

4. tüm bunlara rağmen hala sorun çözülmediyse. Rahatlıkla söyliyebilirizki anakart'ta bir problem vardır.

Not: fakat laptobu alırken stress testi ve kullanım esnasında problem olmadığını söylemiş pc'den anlayan tanıdığınız yeterince kullanım testi yada stress testi gibi işlemleri yapmadan mı aldınız? Ya da sonrasın da sisteme format atıldıktan sonramı hatalar ortaya çıkmaya başladı çünkü çoğu bilgisayarcılar hala kara düzen eski kafa çalışır driver bile kurmadan format atanlar var otomatik güncelleme malum internet hızına pc'nin donanım hızına göre saatlerce sürebiliyor çoğu bunlarla uğraşmıyor bile. Driver pack kullananlar bile var 10 yıl önceki driverlar kuruluyor sistemlere umarım driver ve yazılım hatasıdır çözüme kavuşturursunuz.