Bu cevap, konu sahibi tarafından kabul edilebilir bir cevap olarak işaretlendi.
Dostum seni çok iyi anlıyorum. Gelen eleştirilere de kulak asma lütfen. Biraz göz gezdirdim, kötü değil diyen var, rezillik değil diyen var. Var da var. Uzun zamandır özel sektörde çalışan bir birey ve de iyi bir analist/gözlemci olarak maaşların neden bu seviyede olduğunu söyleyeyim size. Tam olarak bu zihniyet. "Kötü değil, Allah bereket versin, Bana yeter abi yaa" vs vs zihniyetiyle sizin düşük bulduğunuz ve bana göre de rezalet olan maaşlara birileri bu zihniyetle ölerek biterek çalışıyor. Her şeyin olduğu gibi yaptığınız işin de bir piyasası vardır. Hah işte bu anlayış piyasayı düşüren anlayış işte. 20-25bin gibi rezalet ücretlerin teklif edildiği işlere toplu bir şekilde tepki gösterilse skalayı yukarı çekmek zorunda kalacaklar. Ama herkes aynı düşünmüyor maalesef (: Ya mühendise asgari ücret teklif ediliyor. Ve inanmazsınız belki ama kabul edip çalışan var

Çok şükür bugüne kadar hiçbir şekilde kendimi özel sektör patronlarına ezdirmedim. Pazarlıkta son noktayı koyan taraf ben oldum. Neden? Çünkü bilgi güçtür. Ben bilgilerimle, yeteneklerimle adama para kazandıracağım, sonucunda bana 20-30k maaş verecek. Ee ben köleyim bro o zaman!
Ön edit: Şimdi "çalışmaya, para kazanmaya ihtiyacı olan kişiler var, adam mecbur kabul edecek napacak." demesin kimse lütfen. Benim de deli gibi işe ve paraya ihtiyacım olan dönemler oldu. Ama asla sömürge tekliflerini kabul etmedim. Böyle yazınca da kuru kahramanlık olarak gözüküyor ama benim doğrum bu arkadaş. Bunun dışındaki hiçbir görüşü de kabul etmiyorum.