İşi ve donanımınızı ne bilmiyorum tam olarak ama normal bir beyaz yaka personeli işe giriş için düşük bir ücret değil.
Örnek vereyim, eşim satış/pazarlama üzerine bir firmada çalışıyor 1 yılı doldu 26 bin lira alıyor. Kuzenim 7 senedir satınalma yapıyor bir firmada maaşı 30 bin lira yani aklınızdaki rakamı bilmiyorum ama öyle 50 - 100 binler asla konuşulmayacak bilginiz olsun.
50-100 zaten imkansız gerçeksi olayım hocam da ortalama bence 30 un altına düşmemeli.
Yani asgari ücretin 17.002 TL olduğu bir ülkede aylık ortalama 22 bin çokta rezillik değil.
Bence siz öncelikle kendinizi ifade etmek konusunda geliştirin.
Asgari ücretin açlık sınırında olduğununda farkındasındır umarım. 22 bin senin için normal bir rakam olduğuna göre, piyasada kendini ne kadar geliştirdiğin belli, durumundan çokda rahatsız değilsin. Aynaya bakmadan da insanlara gelişim dersi verme. Yazdığım yazıda küçümseme yok, kibir yok. Hakkımızın yendiğinden para birimimiz afrika ülkeleri ile yarışırken verilen ücretten bahsediyorum. Bence sen 1 doların 32 lira olması ne demek? Asgari ücret 17 binken 15 ev kiraları ne demek. onları bir araştır. Neyse sabaha kadar konuşsak da bir şeyin değişeceği yok. Böyle devam.