Estafurullah. Haşa cahilikkle alakası yok. Çok yerinde sorunlardır. Keşke öğrenmek ve bilgi paylaşmak ayrıca konular üzerinde tartışmak için daha çok insan katılım sağlasa. Akıl akıldan üstündür derler.
Sadece şunu bilin. İster epostayı isterse de domaini taklit edersiniz. Bu tamamen kullanacağınız araçlara ve sahip olduğunuz teknolojik altyapıya bağlı bir şey.
Küçük bir tüyo: DNS otoritelerinden bir zayıf halkayı bulup üzerine çökmeniz yeterli ki domainin NS kayıtlarını sizin istediğiniz yere yönlendiresiniz. Bu konuyu araştırırsanız daha neler var neler göreceksiniz.
evet hocam, ama orada şöyle bir durum var : siz domaini taklit etmiyor, hackliyorsunuz.
mesela siteadi.com baskasina aitken ve canli calisiyorken, benim siteadi.com yazinca baska bir site acmami saglayamiyorsunuz. maildeki ise tam olarak bu, hacklemek ayri birebir taklidini yapabilmek ayrı.
somut örnek vereyim : benim r10.net yazinca burdan baska bir siteye girmemi saglayabilir misiniz? Windows'umfa host dosyami degistirip pcme ozel dns atamali ve o dns de r10.net domaini icin bir sunucu ayarlamalisniz, evet mümkün ama önce beni hacklemeniz lazim.
mailde ise o naili hacklemeden taklit ediyorsunuz, çok can sıkıcı