Yılların ateisti olarak en çok Müslümanlarla değil en çok "dine göre doğru olan herşeyi kötüleyen ateist" kesimle uğraştım. Çünkü evrime inanan bir ateist olarak ta "Dinin gelişen zekamiz sonucu oluşacak olan kayiplarda vicdan azaplarini hafifletmek, sosyal sürü halinde yaşamı dizayn etmek için bizzat evrim sürecinde oluşmuş bir zorunluluk olarak görüyorum dini. Çünkü düşünsene vefat eden birine duyduğun vicdan azabın nasıl geçerdi öbür dunyada helallik düşüncesi olmasa? . Ben en kaba hali ile anlatmaya çalıştım. Genel olarak daha kompleks bir konu ama temel yönü bu
Benim tespitime göre canlılar maddeler arsında hem olağanüstü mükemmel ilişkiler var, hem de oldukça tehlikeli sorunlar ve zaafiyetler.
Evrim süreci hemen her canlıda her an yaşanan doğayla uyumlanmaya dayalı bir süreç. Bunun sonucu bitkiler ve hayvanlar yaşadıkları ortamda haytta kalmaya çalışıyor. Her bölgedeki aynı tür hayvan o bölgenin şartlarına göre çeşitli değişimler yaşıyor.
Ancak evrim teorisi ise bilimsel alandan çekilip ideolojik ve dini bir alana doğru sürükleniyor.
Tanrı yoktur çünkü düşüncesine delil bulmak için kullanılmaya çalışılıyor. Evrimi bilimselik adına savunan birçok kişi aslında tanrının yokluğuna dair kanıt olarak kullanmak derdinde.
Evrim bu amaçla kullanıldığı için tepki olarak dindar kesimlerde de evrim karşıtlığı yaygınlaşıyor.
Aslında farkında olmadığımız bir cendereye sıkıştırılmışız. Tez antirez ile insanların zamanını ve aklını harcatıyorlar. Oluşan çatışma içindeki kaostan da fayda sağlıyorlar.