Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ben sizin demek istediğinizi iki mesaj önceden anladım. Zaten son yazdığım mesajda da bir daha cevaplamış oldum.
Protokol dediğiniz şey zaten vardır. Ama bunun ücretli ve ücretsiz versiyonları vardır. Tek fark budur.

Manipülasyon sadece mail için değil, diğer işlemlerde de geçerlidir. Domain istekleri de manipüle edilebilir. Başka site içeriğini kendi içeriğiymiş gibi yedirenler bile vardır. Buna ne diyeceksiniz?
Sizin şu anda bahsettiğiniz mail dolandırıcılığı için hostinge bile gerek yok. Localhost ' ta bu kolayca halledilebiliyor. İstenilen domain adıyla istek bile atılabiliyor.

Ama şu olabilir: Dünya genelinde eposta hizmeti veren bütün servislerin mutlak surette anti spam etkinleştirmeleri şartı olabilir. Bu, büyük ölçüde önleyebilir.
teknik bilgi cahilliğimi maruz görün. şöyle diyebilir miyiz:

mail teknolojisi, gsm operatörleri gibi bazı otoritelere bağlı olmadıgı için, daha dağınık bir teknoloji. dolayısıyla millet kafasına göre istediği gibi kullanabiliyor.

bu da işte bana çok saçma geliyor, halen en büyük kurumsa iletişim aracı olan bir teknoloji nasıl güvenlik olarak bu kadar cılız olabilir . yani 50 yıl önce başkasıymış gibi telgraf ataiblmeyi anlarım da, 2024 deyiz hocam, koca bankanın maili taklit edilerek mail atılabiliyor. dediğinizi anlıyorum ama şu aklıma yatmıyor. işte bu protokol birilerinin isteğine bağlı ücrertli ya da ücretsiz olmamalı.

şöyle düşünün, mobil onay da var, yani telefon numarları da manuple ediliyor spam yapılıyor ok. ama tutup da ben asla sizin telefon numaranızdan birisini arayamam. mail teknolojisindeki sıkıntı burada.

şey de garip mesela, workspace altyapısı kullanmana rağmen attıgım kurumsal mailler bazen alakasız bir şekilde gmaillde bile spama düşüyor aynı domainden aynı tarzda iki mail atıyorum birisi kafasına göre outlook spam maile düşüyor. Bazı şirket mailleri kara listeden çıkarıyoruz bir daha giriyor vs. Bu çok başka konu tabi ama demek istediğim şu, daha net ve stabil bir teknoloji haline getirilemez mi bu mail olayı. Bu kadar sorunlu olmasını aklım almıyor. Yani örneğin alanadı teknolojisi, bu kadar oynak veya manuple edilebilir değil. siz bir siteyi taklit edersiniz ama tutup da bir domain sizdeymiş gibi davranamzsınız. veya bir domain ssl oldugu sürece kafasına göre spama düşmez açılmamazlık yapmaz vs. Ama bu kadar ana bir iletişim teknolojisinin bu kadar stabil olmaması ve güvensiz olması bana garip geliyor.

Bir yandan da bu kadar oynak olmasına rağmen hala güçlü bir iletişim aracı kalması ( kurumsal camiada) yine garip geliyor Orası da ayrı konu.

Vaktinizi çok çaldım kusura bakmayın, uzun zamandır aklımı kurcalayan konu, biraz teknikten çıktı teknoloji felsefesine döndü ama idare edin