hocam ben aslinda yeni bir protokol geliştirmekten bahsediyorum
bugun gmail ve microsoft gibi babalar anlasip bir protokol gelistirse tum mail servisleri seve seve uymak zorunda aksi halde %95 basarisiz olur mailleri.
yanibbu teknige spam onlemi almaktan degil de bu teknigin islemedigi yeni bir mail sistemi olmasini kastediyorum. anlatabildim mi bilemedim

isin tekniğine tam hakim olmadigim icin somut ornek veremiyorum ama, ssl gibi düşünün ssl yoksa o siteye nasil sokmuyorsa tarayici, maildeki bu protokol de olmadan mail gidememeli dolayisiyla da kimse baska domainden mail atamamali.
yani o mailin gercekten o domain yetkisinde gittiginin capraz kontrolü olmali.
işin tedbir alma tarafinda elbette imkanlar cok, ama mail gibi guncel bir teknoloji nasil bu kadar ucuz bir manuplasyona açık bunu aklim almiyor
Ben sizin demek istediğinizi iki mesaj önceden anladım. Zaten son yazdığım mesajda da bir daha cevaplamış oldum.
Protokol dediğiniz şey zaten vardır. Ama bunun ücretli ve ücretsiz versiyonları vardır. Tek fark budur.
Manipülasyon sadece mail için değil, diğer işlemlerde de geçerlidir. Domain istekleri de manipüle edilebilir. Başka site içeriğini kendi içeriğiymiş gibi yedirenler bile vardır. Buna ne diyeceksiniz?
Sizin şu anda bahsettiğiniz mail dolandırıcılığı için hostinge bile gerek yok. Localhost ' ta bu kolayca halledilebiliyor. İstenilen domain adıyla istek bile atılabiliyor.
Ama şu olabilir: Dünya genelinde eposta hizmeti veren bütün servislerin mutlak surette anti spam etkinleştirmeleri şartı olabilir. Bu, büyük ölçüde önleyebilir.