Temeline gidecek olursak, örneğin benim ücretsiz eposta servisi hizmetim olsa, ben de yapmam.
Zaten ücretsiz eposta hizmeti veriyorsam ve bundan kazanmıyorsam neden binlerce dolar harcayıp spam korumasını etkinleştireyim. Ayrıca bu spam koruması da öyle basit uygulamalar değildir. Sunucunun anasını ağlatıyorlar gelen giden posta trafiğini tararken.
Ama ücretli eposta servisi ise, spam koruması da olur, gelen-giden epostalar için domain kimlik doğrulaması da olur.
hocam ben aslinda yeni bir protokol geliştirmekten bahsediyorum
bugun gmail ve microsoft gibi babalar anlasip bir protokol gelistirse tum mail servisleri seve seve uymak zorunda aksi halde %95 basarisiz olur mailleri.
yanibbu teknige spam onlemi almaktan degil de bu teknigin islemedigi yeni bir mail sistemi olmasini kastediyorum. anlatabildim mi bilemedim

isin tekniğine tam hakim olmadigim icin somut ornek veremiyorum ama, ssl gibi düşünün ssl yoksa o siteye nasil sokmuyorsa tarayici, maildeki bu protokol de olmadan mail gidememeli dolayisiyla da kimse baska domainden mail atamamali.
yani o mailin gercekten o domain yetkisinde gittiginin capraz kontrolü olmali.
işin tedbir alma tarafinda elbette imkanlar cok, ama mail gibi guncel bir teknoloji nasil bu kadar ucuz bir manuplasyona açık bunu aklim almiyor