Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kendi mail sunucunuz varsa tabii ki önlem alabilirsiniz büyük ölçüde. PTR den DMARC kayıtlarına kadar filitreleyerek sahte epostaları önlersiniz.
Ama tabii bunun için de iyi bir bilgiişlemci olacak, işini güzel yapacak, tek tük arada kaçan mailler varsa da onları da manuel kontrol edip gereken önlemleri alacak.

Not: Bir çok işveren ile çalıştım. Ofiste seni göremedikleri için odanda uyuyorsun fikrine kapılıp mal mal hareketler yapmaya başlıyorlar.
Oysa iyi bilgi işlemci - ortalıkta hiç görünmeyendir. Sistemler çalışıyor tıkır tıkır, demek ki adam işini yapıyor.

Ha bir de uyuz kullanıcılar. Başvuruda sallamasyonla excel den tut nebim-e kadar iyi bildiğini söyleyip İK yı kandırırlar, sonra iş bilgi işlemciye düşer. Vay efendim excel çalışmıyor.

Konuyu uzattım ama bazen içimizdekileri dökmek istiyoruz bahane arıyoruz sadece
teşekkür ederim hocam yorumlarınız için.

peki bu en temelden neden önlenemiyor?

yani şöyle sorayım ben sizi tutup da Halk Bank telefon numarasından arayamazken, neden Halk Bank adresinden mail atabiliyorum ? Elbette elma ile elma değil saçma bir kıyaslama gibi duruyor ama eposta sistemlerinde bu kadar tehlikeli bir açık varken neden tekniği geliştirilemiyor bu işin?

Yani iş son kullanıcıdaki bilgi işleme kalmadan, mail servis sağlayıcısında neden çözülmüyor.