GPT4'e sordum;
Sanal ortamınız üzerinde Jupyter Notebook kullanarak çalışmalar yapmak istediğinizi ancak bir hata ile karşılaştığınızı anlıyorum. Gönderdiğiniz ekran görüntülerine göre, Jupyter'de TensorFlow modülünü içe aktarmaya çalıştığınızda "ModuleNotFoundError" hatası alıyorsunuz. Ancak, pip list komutu çıktısına göre TensorFlow paketi yüklü gözüküyor. Bu durum genellikle Jupyter'in farklı bir Python yorumlayıcısı veya sanal ortamı kullanıyor olması durumunda gerçekleşir.
Hatanın olası sebepleri şunlar olabilir:
- Sanal Ortam Aktif Değil: Jupyter'i çalıştırdığınız terminalde sanal ortamınız aktif olmayabilir. Bu durumda, sistem genelindeki Python yorumlayıcısını kullanıyor olabilir. Öncelikle Jupyter Notebook'u çalıştırmadan önce sanal ortamınızın aktif olduğundan emin olmalısınız.
- Yanlış Kernel Seçimi: Jupyter'de yanlış kernel seçimi yapılmış olabilir. Jupyter Notebook ya da JupyterLab içerisinde, kullanmak istediğiniz sanal ortama ait kernel’i seçmeniz gerekir. Kernel seçimini kontrol edip, doğru kernel'ı seçtiğinizden emin olun.
- Kernel ve Sanal Ortam Eşleşmesi Sorunu: Jupyter'e sanal ortamınızı bir kernel olarak eklemiş olmanız gerekir. Bu, ipykernel paketini kullanarak python -m ipykernel install --user --name=<sanal_ortam_adı> komutu ile yapılır.
- VS Code ve Jupyter Arasındaki Farklılıklar: VS Code, sanal ortamınızı otomatik olarak algılayıp kullanabilir, ancak Jupyter'de manuel olarak doğru kernel'i seçmeniz gerekebilir.
Bu adımları kontrol ederek problemi çözmeye çalışabilirsiniz. Eğer hala sorun devam ederse, daha detaylı yardımcı olabilmem için aşağıdaki bilgilere ihtiyacım olacak:
- Kullandığınız işletim sistemi ve versiyonu.
- Jupyter ve VS Code'u çalıştırmak için kullandığınız komutlar.
- Oluşturduğunuz sanal ortamın adı ve nasıl oluşturulduğu (örneğin conda veya venv kullanılarak).
- Sanal ortamınızın aktif olduğunu ve Jupyter'in bu ortam üzerinde çalıştığını doğrulamak için kullandığınız yöntemler.
Bu bilgilerle birlikte daha net bir çözüm yolu sunabilirim.