Fatura kesmiyorumdan kastım o değildi hocam yanlış yazdım.
Şimdi ben her bankaya aldığım parayı mesela çekip tr bankama almam lazım ki çünkü ödemeler vs yapıyorum " gider " şeklinde bu gider için çekilenlere de mi vergi vermem gerekiyor?
Kendi banka hesabiniza gonderirseniz hem UK sirketi icin hem de TR size sikinti olacaktir. Sizin sirketin sahibi olmaniz bir sey degistirmeyecektir. Sirketin UK'de odedigi vergi sirketin vergisi, sizin degil. Onun icin Turkiye'ye para gonderdiginiz zaman UK bunun hesabini ister ve Turkiye de sizden gelir vergisi ister.
UK sirketinin Turkiyede nasil bir gideri olabilir ve bunu bunu nasil kanitlayabilirsiniz bilmiyorum ama kisel harcamalariniz icin sirket parasini kullanamazsiniz, cunku o sizin degil UK sirketinin parasi.
Acikcasi sirket kurulum hizmetleri verenlerin cogu vergisel konulari bilmiyor. Mesala Wise hesabi acin kendinize maas gonderin vergiden dusersiniz vs gibi garip onerileri var.
Forumda UK ve US sirket acma cilginligi var. Acikcasi ben uzunca arastirdim. Ozellikle US tarafinda bir cok muhasebe sirketi ile gorustukten sonra. Hem US hem UK bana mantikli gelmedi ve yerlesik oldugum ulkede acmayi tercih ettim.