Ya ben anlamadım ya anlatamadım..
Araçta tesisat mevcut ve aracı yıkarken bakımını yaparken veya Aracın içindeki park ısıtıcısı yani webasto çalışırken aküden yiyor. Yani araç çalışmadığı zaman aküyü bitiren amfi, dizel webasto ısıtıcı vs çalışırken Aracın aküsü zayıflıyor. Bu yüzden ikinci aküyü koyarsam 12+12 24 volt elde etmiş olacagım.
Bu ikinci aküyü paralel baglarsam yani + dan kablo çekip ikinci akünün +sına, -den kablo çekip ikinci akünün - sine baglarsam oluyor mu? Yoksa araç çalıştığında ikinci aküyü de şarj etmesi için şarj dinamosu yetersiz kalabilir mi?
hocam,
amper değeri ve voltaj değeri farklı şeyler.
Yazdığınızdan şuan aktif tesisatın anfi ve diğer ıvır zıvırı çalıştırdığını anlıyorum. Yani 24 volta ihtiyacınız yok.
Çalışan sistemin hızlı bir şekilde aküyü deşarj ettiğini söylüyorsunuz yani kapasiteyi(amper değerini) artırmak istiyorsunuz.
bunun için takviye yapar gibi aküyü bağlamanız gerekir. Aynı şekilde ve aynı voltaj değerinde olması gerekiyor. Amper farklı olabilir. Sorun olmaz.
Dinomo konusunda: Evet şarj eder. Lakin bir zararı olur mu bilmiyorum. Zararı olmaz muhtemelen ama Aküler boşken 30 amper bile çekebiliyor. 30 amper verecek dinomo takacaklarını pek sanmıyorum. Sorun olmaz lakin aküler geç dolar düşüncesindeyim.