cengizclskn adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Pinterst'te hiç bir şeyin önemi yok, pinterest en çakal platformdur. Tek önemli şey, Pinterest reklam verenlerinin dönüşüm oranıdır. Onun için de ziyaretçi pininize tıklayıp sitenizde vakit geçiriyorsa, kendi sitelerinde gezinme oranı ve etkileşim düşüyor diye pinlerinizin linksiz hallerini üretir. Bu pinlerin üzerinde pano ismi veya pinleneyen bile yazmaz ki hukuki sorun olmasın diye. Veya içeriğinizi çalan ve büyük ihtimalle kendi kontrollerinde olan mungfali.com gibi spam sitelerini sizin çalıntı pinlerinizle ön plana çıkarır.

Pinterest başta sizi yemler çalıştırır, içerik ürettirir sonra içeriğinize çöker. Sadece r10'da bu tezgaha gelen 100'lerce içerik üreticisi vardır. Ben artık Pinterest'te içeriklerimi yayınlamıyorum. Eski pinlerden gelen ziyaretçisi de acayip kalitesiz. Hemen çıkma oranlarını rezil ediyor. Sadece kendi bağlantılarım olan pinler için yüzlerce telif bildirimi gönderdim. Pinterest refererli olarak gelen hiti engelleseniz, robot.txt engeli bile koysanız yine içeriğinizi yayınlıyor. Müşteri hizmetlerine yazdım defalarca bağlantılarımı kaldırın diye, haftalar sonra saçma sapan geçiştirici cevap veriyorlar. Girmesi bir dert, çıkması da başka bir dert.
Valla her yerde ayrı bir sıkıntı var. Üzüldüm yaşattıkları strese size ve dğer arkadaşlara. Reddit platformunu yabancı forumlarda çok kullanıyorlar ve anlatıyorlar. Bir denemediğim o kaldı vakit kalınca bakacağım. ABD'de ciddi kullanımı var. Bir de Hintliler'de görüyorum bazen Afganlarda. Linkedin'de spam yapıyorlar. ADAMLAR her yere saldırdı ilginçler gerçekten. Tüm hileleri deniyorlar. YouTube'da öle hileler yapıyorlar ki şeytanın aklına gelmez. İşin ilginç yanı onların yaptığını sen yaptıgında senın ya vıdeo kalkıyor ya kanal kapanıyor. En sınır oldugum işler bu ayrımcılıklar. Allah sonumuzu hayretsın son ıkı yıldır dijital ile geçinemez oldum.