Dostlar selamlar öncelikle süreçle alakalı çok fazla masrafım olduğundan dolayı danışmanlık ücreti teklifi etmeyin lütfen yardımcı olacak avukat arkadaşlar varsa fikrini isterim.
Öncelikle ev sahibiyim oğlumun taşınabilmesi için kiracıyla anlaşamadık 5-6 ay süre vermemize rağmen tahliye edeceğini söyleyip tahliye etmedi. Bizde mecburen imzalattığımız tahliye tahhütnamesi ile işleme koyduk fakat tahliye tahhütnamesinde daire numarasını 4 yerine 3 yazdığımızdan dolayı süreci ilerletemiyoruz. Daire 3 te biz oturmaktayız daire 4te davalı ve binada başka oturan mevcut değil. Tebligat bize de ona da ulaşmadığı için tebligat gelmediğinden dolayı Şikayet (İcra Memur Muamelesi) sürecini başlattı fakat daire numarası yanlışlıgının farkında değil sadece kağıt gelmedi diye bizim oyunumuzmuş gibi bir ifade yazıp savunmuş. 2 yıldır oturmakta bu ocakta sözleşmesi bitti. Daire sıfır daire olduğundan dolayı taşındığı zaman daire numaraları belli değildi ve sözleşmeye ve tahliye tahhütnamesine daire 3 yani şuanda bizim oturduğumuz daire numarası yazıldı. İkinci yılda yeni sözleşme yapıldı ve daire 4 yazıldı fakat tahliye tahhütnamesindeki daire numarası 3 olarak kaldı farkedemediğimizden dolayı maalesef. Avukat ile bu süreci yaptık ve avukatta bunu farketmemiş. Kapılar yan yana kat farkı mevcut değil. İcra dosyasını ilerletebilmemiz mümkün mü bu konuda yardımcı olur musunuz. Yani adres yanlışlıgından dolayı tahliye tahhütnamesi geçersiz oldugunu biliyorum fakat bizim bu durumu mahkeme savunmamız bir şeyi değiştirir mi?. Bu arada avukat hiç bir şey yapamayız bu dosyayı ilerletemeyiz ifadelerini kullanıyor ben yinede son kez sormak istedim. Bu arada imzaya itiraz etmedi süre dolduğu için kağıt ulaşmadığını idda etti.
Açabileceğimiz ihtiyaç doğrultusunda tahliye davası v.s var ama 1. 1.5 yıl sürüyor dedi avukat bu süre cok fazla olduğu için tahliye tahhütnamesi kullandık. Avukat arkadaşların fikirlerini bekliyorum teşekkürler.
Merhabalar.
Dosyanın ilerletilme ihtimali var gibi gözüküyor. Dosya evraklarını
özelden paylaşabilirseniz inceleyelim. Profilimdeki numaradan
ulaşabilirsiniz.
İyi forumlar