Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yemeğini ye suyunu iç, vur kafayı yat hocam çok düşünme. Farzet ki yanlış ne değişti?
Hocam oruç tutmayı bıraktım dinden çıktım falan mı dedim acaba?
Sadece aklıma takıldı sordum yanlış ise cok şey değişir ne demek ne değişecek?

Zekovic adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Şimdiki sahur vaktinden 30 dakika önce de yemek yemeyi bırakanlar var. Çok karışık
Bunu bende duydum, o ap ayrı saçmalık

PLT27 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
En basitinden şöyle düşünün. Saatte yanlışlık varsa Diyanet'e tabi olduğunuz için vebalini günahını Diyanet'e yazarlar. Siz üstünüze düşeni yaparsınız sadece. Ama bireysel zaman hesaplama işlerine girdiğinizde şehir içindeki ışıklardan doğru düzgün yıldızların ışığı bile gözükmüyor. Zaman hesaplamayı bırak çoğu basit iş için bile doğru düzgün bilgimiz yok. Ayetin tefsirini de okumak lazım ayrıca
Evet hocam haklısınız vebali diyanetindir, yarım saat 40 dakika erken okunması sorun değil fazladan tutmuş oluruz oda sorun değil ben sadece ayeti okuyunca fark ettim birde burada sormak istedim

icebreaker adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Burada ki siyah ip beyaz ip meselesinin nesnel anlamda olmadığını Fecr kelimesinden anlıyoruz. Bu hesaplamalar uzun zamandan beri diyanette astronomik hesaplamalar ile yapılıyor. Bu hesaplara göre bulunduğunuz bölgede ki güneş doğuş saati bulunur, ancak ne olursa olsun imsak vaktini diyanet 15 20 dk ihtiyatlı verir doğru olanda budur. Aslında bu sebepledir ki sabah namazı ezandsn 15 20 dk sonra kılınması daha iyidir diye söylenir(Camilerde de böyle kılınır)

Cahilane bilgim budur Allah kabul etsin
Amin hocam yorumunuz için teşekkür ederim