Arkadaşlar hacamatı ben hemen hemen her sene 2 vrya 3 defa yaptırırım, yararı çoo gördüm, öyle anlatayım, hacamat gercekte vücuttaki bazı biriken toksinleri kan yolu ile atmaktır, sünnet olması ayrı konu, hacamatı herkes yapabilir ama ilmi var bu işin, mesela her istediğin zaman yapamazsın yaparsın ama yarı fazla olmaz, ayın belirli günleri yapılır, o belirli günlerde insan vücudunda bazı değerler değişiyormuş yani atıyorum ayın cekim kuvveti yükseliyor buda insan vücudunda bir etkisi oluyor, nasıl dolun ayda önemli kararların verilmemesi gerektiği gibi, ve insan vücudunda hem sırt hem öntaraf hem ayak hemde baş kısımlarına hacamat uygulanıyor ama ilk başta dediğim gibi yapmasını bilen işin ehli birisi yapması gerek, deri ile etin arasın bir kısma kadar giriyor ve her yere uygulanamıyor.
Ben hep şunu düşünürüm nasıl arabanın yağı var ise insanında yağı kan, nasıl araç yağı yenilenmek zorunda ise bizimde kanda yenilenmesi gerek, hemsini organların yapmasını beklememek gerek.
Hacamatın sağlığa yararlı olduğunu şuanli tıp dünyasıda söylüyor.
Ataist iseniz din acısından bakmayın yaptırın, sağlıklı deyin...
Ayrıca atalarımızın yaralanıp akıttığı kan fikrine ben katılmıyorum, cünkü hacamat sırf kesik atıp kanatma değil, onum belirli yerleri ve kesiğin derecesi var derinlik olarak.