Sanki öyle bir diyorsun ki hocam şöyle düşündüm : (Hane Ölümsüz olmuşuz, vay anasını 30'lu yaşlarım da herşeye sahip oldum ve devam ediyorum falan...) yani hocam bir balta dan kastın tam olarak ne ki? Her hangi bir canlının yegâne amacı nedir bilir misiniz? Ben hemen söyleyeyim : (Ortam müsait ise ürersin, genlerini aktarırsın, geleceği İnşa edersin... Sonra işin biter ve de bu diyar dan göçüp gidersin..) olay tamamen aslında bakarsan bu kadar basit.

Yani şimdi balta dan kastın eğer aşırı zenginlik falansa, şunu da dile getireyim hemen (Dünya'da insanı tatmin edecek kadar para ve mal diye bir şey yoktur) buraya kadar tamamız hocam.

Onu da geçtim, Deprem de, geçmişte, gelecekte şu anda senin yerinde olmak isteyen kaç tane 30 yaş altı insan bu Dünya'dan erken gitmek zorunda kaldı? Çünkü sadece o kadar yaşamaları gerekiyordu, sense bakıyorum da aşırı şanslısın... 30'u görmüşsün, bu müthiş bir şey.

Çok kasma hocam, yaşıyorsan bir nedeni vardır ve de bulacaksın..

Ha! Ve şunu da unutma... Herkes Atatürk olamaz, bunu neden dedim? Onlar özele kaçıyor, bir histir, var ise devam et, ancak yok ise Atatürk gibi olmaya çalışma, bu sadece bir örnek...

Hayatını başka türlerine bakarak kötüleme, şunu asla unutma...

Her insanın bir sıkıntısı, bir derdi, bir çıkmazı, bir o an ya da uzun vadede kendisini kötü hissettiği veya psikolojik ve de mental açıdan düştüğü bir dönem oldu, ancak inan bana çoğu demedi : (Bir baltaya sap olamadım yavv. Zaman, bitti.. Geçti...) yok öyle bir şey.. Önce sakin ol, düşün ve tart.. Gerisi sen de zaten. Her insan akıllıdır, sadece potansiyelinin yönlendirmesine ayak uydurup onu seyret... Gerisi kendiliğinden gelecektir...

Ancak her şeyden evvel (Balta ya da absürt terimler den uzak dur...)