Samsung rutinler özelliği sayesinde telefonunuzda bazı özellikleri otomatikleştirebilirsiniz. Daha önce bulunduğum yere ve duruma göre bildirim panelinden ses,wifii,konum, vs gibi ayarları yapıyordum. Rutinler özelliğini keşfettiğimde telefonu daha verimli kullanabiliyorum.
İçindeki ayarlar sayesinde birçok şeyi otomatikleştirebilirsiniz. R10 da bulunsun böyle bir konu. Başka rutinleri olanlarda paylaşırsa konu zenginleşebilir.
Kullandığım bazı örnekler :
Telefonumu eğer kaybedersem kendi numarama herhangi bir telefondan "konum" yazıp sms gönderdiğimde,konum,mobil veri,wifii açılıyor ve sarj uzun gitsin diye güç tasarruf modunu açıyor.
telefonunu kaybedersem cihazın yerini bulmak için internet,konum açıktı değildi sorunu çözülmüş oluyor.
Eve geldiğimde wifi ağına bağlandığında
Telefonu sessize alıp mobil veriyi kapatıyor otomatikmen. Evden çıktığımda wifii bağlantısı kesildiğinde telefonu sessizden çıkarıp mobil veriyi otomatik açıyor.
Haritaları açtığımda konum otomatik açılıyor,haritaları kapattığımda konum otomatik kapanıyor.
Yemek sipariş uygulamaları içinde kullanılabilir.
Wifii sinyali 1 çizginin altına düştüğünde mobil veri otomatik açılıyor,sinyal geldiğinde otomatik kapanıyor.
Buda espirisine
Biri bana "fener aç" diye sms gönderdiğinde el feneri açılıyor
"Fener kapat" diye sms gönderdiğinde el feneri kapanıyor 🙂