Herkese merhaba, instagram üzerinden 4 senedir özel üretim halı satıyorum. (Eğer referans olarak halı sayfası reklamı yöneten varsa ilgilenebilirim)
Devamlı mesaj reklamı çıktığım için yaş - cinsiyet vs. gibi özellikleri değiştirmeden, sadece ilgi alanları ile reklam çıkmaya çalışıyorum aksi halde çok kurcalayınca maliyet epey artıyor.
Örnek vermek gerekirse; reklam çıkmaya uygun 100 tane içerik var, hepsini ayrı kampanya yapınca kaçarı yok çakışıyor çünkü 100 tane çakışmayan hedef kitle yok.
Şu anda ''yaş - cinsiyet'' gibi durumlara dokunmadan, sadece ilgi alanları ile hiç çakışmayan 3 tane hedef kitli buldum. Şimdi ise, kampanyaların altındaki reklam setleri çakışıyor.
3 tane hiç çakışmayan hedef kitleli kampanya, onların altında sadece 3 tane reklam seti ayarlardım, 3 tane video ile reklam çıkıyorum.
Bu durumun dezavatajı ise, bazen reklamlar istemediğim yaş ve cinsiyet grubuna hitap edebiliyor. Reklam setine bir tane daha içerik yükleyince bazen harcamıyor bazen de diğer reklam ile çakışıyor.
Bu bilgiler eskiden işe yaşıyordu fakat meta'da devamlı bir güncelleme var. Reklam içeriği nasıl bir mantıklar yönetilmeli, bununla ilgili bir çözüm var mı ?