Herkese merhaba,
--- Problemi çözüp başkasına yardımcı olabileceği için kodu düzenledim. ---
IOS üzerinde webview tabanlı bir uygulama geliştirmeye çalışıyorum. Uygulamada deeplink için Universal Links yapısını kullanmaya karar verdim.
Herhangi bir platformdan (örneğin, Safari-Google) ilgili sayfa linkine tıklayınca uygulama açılıyor. Buraya kadar bir sorun yok.
Uygulama arka planda açıkken SceneDelagate.swift dosyasından mevcut URLe ulaşabiliyorum.
Uygulama kapalıyken tutorialda da belirtildiği gibi AppDelagate.swift dosyasından URLe ulaşmaya çalışıyorum.
Ancak uygulama kapalıyken fonksiyon asla tetiklenmiyor. Gördüğüm kadarıyla geçmişte IOS 13 ve altı için düzeltilmeyen bir hata mevcutmuş. Buna yönelik incelemeleri yaptım. Uygulamayı, fiziksel cihada 13 üstü ios sürümü için test ediyorum. Dolayısıyla bu çözümler bir işe yaramıyor.
AI, Stackoverflow ve Apple Developer Forums dahil birçok platformda bir çözüm bulamadım. Ücreti/ücretsiz yardımcı olabilecek varsa memnun olurum. Teşekkür ederim.
AppDelegate.swift dosyasında ilgili kod aşağıda gibi:
--- SceneDelegate.swift dosyası üzerinden URL'e ulaşım sağladım:--- func scene(_ scene: UIScene, willConnectTo session: UISceneSession, options connectionOptions: UIScene.ConnectionOptions) {
guard let _ = (scene as? UIWindowScene) else { return }
// scheduleNotification(text_data: "Test1")
// Check if the scene was activated by a Universal Link
if let userActivity = connectionOptions.userActivities.first,
userActivity.activityType == NSUserActivityTypeBrowsingWeb {
if let url = userActivity.webpageURL {
// Handle the URL, e.g., navigate to a specific screen in your app
print("Received Universal Link when app was closed: \(url)")
}
}
// Your existing scene configuration code here
}