Hocam bence farklı alanlara yoğunlaş.
Şu anda yapay zeka aldı başını gidiyor. Paran varsa codecanyon gibi yerlerde script satıyorlar ucuza. Onunla bir site açıp özellikle ajanslara pazarlama yaparak içerik üretmelerini sağlayabilirsin.
Yada Google Play veya App Store da yapay zeka uygulaması yayınlayabilirsin. Ama mutlaka iyi bir reskin olmalı ve imzayı kendi cihazından yapmalısın aksi halde ban yersin.
Forumda yapay zeka botu satan arkadaşlardan hizmet alıp blog açabilirsin. Türkçe ile uğraşmaya değmez. İngilizce, Almanca gibi diller de niche alanlarda blog açıp adsense veya alternatiflerine kayıt olabilirsin.
Alternative to gibi içerikler hazırlayabilirsin yada karşılaştırma yaparsın.
Misal Tawk.to alternatifleri neler gibi, yada Tawk.to, Tidio, Jivochat karşılaştırması gibi.
Yapay zeka ile yazarsan belki tam karşılaştırma yapamaz ama mevcut yazıları bulup onları rewrite yaptırıp yayınlayabilirsin.
Bu tamamen bir örnek.
İyi bir araştırma yapıp niche alanlar bulmak sana kalmış.
Bir kaç farklı lokasyondan sunucu alıp kendi vpn sunucunu kurup onu satabilirsin. Malum artık TR de bir çok VPN uygulaması çalışmıyor. İyi bir reklam ile güzel paralar kazanabilirsin.
Blackhatworld gibi sitelerden VIP alıp orada hizmet verebilirsin.
Burada seo paketi satan doğru düzgün kişilerden alıp orada üstüne komisyon koyup pazarlayabilirsin.
Yada reklam yerleşimi hizmeti verebilirsin. Veya reklam danışmanlığı hizmeti.
Aslında en risklisi bu. Çünkü aracı oluyorsun. Patlama riskin de var.
Forumda herkes seo danışmanı, herkes google ads - meta partneri. Toplasan bir elin parmağını geçecek doğru düzgün iş yapan yok. Ama hayal satan çok.
Buradan bir arkadaşa wordpress teması yaptırabilirsin. Çok cafcaflı olmasına gerek yok.
https://themeforest.net/item/reco-mi...YaAvkyEALw_wcB
Adam böyle basit ve sade bir temayla 2000 e yakın satış yapmış. Wordpress ile ilgiliyseniz ve biraz da kod biliyorsanız orada rahatlıkla satış yapabilirsiniz.
Biraz paran varsa motor alıp Trenyol, Yemeksepeti gibi yerlerde motokurye olabilirsin. Asgari ücretten çok çok daha fazlasını kazanırsın. Benim imkanım olsa motor değil Citroen Ami gibi elektrikli araç alırım, hem daha ucuza gelir yol masrafı hem de motordan daha iyidir. Yazın sıcağı, kışın soğuğu ayrı dert. Hatta biraz birikmiş biraz da krediyle falan alırsan bile bir kaç ay içerisinde parasını çıkarırsın aracın.
Falan ,filan işte
Örnekler çoğaltılabilir.
Yalnız dikkat etmek de fayda var.
Tüm saydığım işler mutlaka sermaye ve en önemlisi ZAMAN ve AZİM ister.
Başına geçip de yarın bir gün sıkılıp bunalırsan hiç bir şey yapamazsın.
Hele bunları evde hiç yapamazsın.
Mutlaka bir ofise çıkman lazım. Sabah erken kalkman lazım. Gerekirse cumartesi - pazar dahi gitmen lazım.
Aksi halde olduğun yerde sayarsın.
Yazmayı unuttum. Tüm bunlar günü kotarma işleri sayılır. Gelecek 5 sene sonra bu işlerin hiç biri seni tatmin etmeyebilir yada para kazandırmayabilir.
Misal reklam danışmanlığı. Yarın bir gün yapay zeka destekli bir site çıkar, çok daha düşük tbm ile reklam çıkabilir. Müşteri sayısı arttıkça makine öğrenmesi sayesinde doğru hedef kitleyi bulma ve tbm oranını düşürme kabiliyeti artar. O zaman sadece cloaker yapacak olanlar buradan hizmet alır.
Bu işlerin hemen hemen hepsi dönemsel veya ek olarak yapılacak işler.
Sigortalı olmak artık mantıklı değil. 65 yaşına geldiğiniz de ki gelebilirseniz o da alacağınız kuş kadar maaş olur. Tek iyi yanı sağlık hizmetinden yararlanırsınız.
Kısa vadede ciddi kazanç elde edip işleri büyütecek şeylere odaklanmalısınız.